SARIGÜL, YAKINDA SOKAKLARDA EVSİZLER GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ

SARIGÜL, YAKINDA SOKAKLARDA EVSİZLER GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman – CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, 27 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul Ulus’taki ofisinde yaptığı basın açıklamasında,  Artık seçimlerin bittiğini ama ülkeyi yönetme yetkisini alanların hala seçim atmosferinden çıkamadıklarını açıkladı.

İktidarın hala gerçekleri görmediğini ve feryatları duymadığını açıklayan Sarıgül, Ev sahipleri ile kiracılar birbirine dava açıyor, ateş açıyor, kirasını ödeyemeyen emekli intihar ediyor. Konut, kira ve barınma sorunu Türkiye’yi kasıp kavuruyor. İlgilileri bu soruna acil çözüm bulmaya çağırıyorum. Aksi halde bu kıştan başlayarak evsizleri sokakta görmeye başlayacağız uyarısında bulundu.

Devlet çalışmak isteyen her yurttaşına yapacağı iş, ihtiyacı olana yiyecek aş, evi olmayana başını sokacak bir ev bulmak zorundadır. Bunlar temel ihtiyaçtır ve yurttaşlık hakkıdır.

Barınma sorununa acil çözüm bulunmasını belirten Mustafa Sarıgül, sorumlulara buradan  bir kez daha sesleniyor ve tekrar ediyorum:

  • İnşaat şirketlerine ucuz arsa tahsis edilsin. Buralarda ucuz konut yapmaları sağlansın.
  • Devlet arsa versin, inşaat şirketleri ve belediyeler sadece kiraya vermek üzere konut üretsinler.

TOKİ’de kiralık konut üretsin. Kiracılar uzun süreli konut kiralama imkanı bulsun, muhatapları ev sahibi değil devlet, belediye veya kurumsal şirketler olsun.

  • İmar planlarında ticari alan olarak geçen yerler konuta dönüştürülsün.
  • Büyükşehirlerde yaşayan ve artık doğduğu yere dönmek isteyenlere Anadolu’daki il merkezleri etrafında, ücretsiz arsalar verilsin.

Bu kişilerin buralarda kendi bahçeli konutlarını yapmaları sağlansın.

  • Evi olmayan emeklilere ve çalışanlara kira yardımı yapılsın.

Bu vesileyle bugün buradan yetkilileri ve sorumluları uyarıyorum: Kiralara ve özel yurtlara aşırı zam geldi. Şimdiden önlemler alın. Öğrencilerimizi açıkta bırakmayın diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.