Sarıgül, Her koşulda Kıbrıs Türk’ünün yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz

Sarıgül, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti Kıbrıs konusunda 1974 yılındaki kararlılık içindedir. Kıbrıs yine milli davamızdır. Bizim için Erzincan neyse Kıbrıs odur, Hakkâri neyse Kıbrıs odur, Edirne neyse Kıbrıs odur, Muğla neyse Kıbrıs odur

Sarıgül, Her koşulda Kıbrıs Türk’ünün yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz
Yayınlama: 19.08.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman/ Serdar Akın – CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, KKTC ile BM Barış Gücü arasında yaşanan yol gerilimi ile ilgili yaptığı açıklama da KKTC’de yaşanan ve BM Barış gücünün bağımsız bir devletin egemenlik hakkına engel olmasını eleştirdi.

Sarıgül, KKTC  kendi vatandaşlarına, kendi toprakları üzerinde yol yapmak istemekte, BM barış gücü askerlerinin de buna engel olmasını eleştirerek, bu nasıl bir anlayıştır tezin de bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adadaki diğer devletle eşit egemenlik ve eşit uluslararası statüye sahip bağımsız bir devlettir. BM Güvenlik Konseyi bu gerçeği kabullenmek zorundadır. Bu gerçek şehit kanıyla kazanılmış bir gerçektir. Bu gerçeği değiştirmek için aynı bedeli göze almak gerekir dedi.

BM Barış Gücü askerlerinin bağımsız bir devletin egemenlik hakkına nasıl engel oluyor? Hangi yetki ve sıfatla bunu yapıyor. Bu tutum kabul edilemez bir durumdur. BM Barış Gücü, böylesine insani ve haklı bir projeyi engellemekle, Kıbrıs Rum tarafının yanında olduğunu göstermiştir.

Kendisini adanın tek sahibi olarak gören Kıbrıs Rum tarafı umuyorum ki bundan cesaret almaz ve yine umuyorum ki, Kıbrıs Rum tarafı, ABD’nin silah ambargosunu kaldırma kararını uzatmasından da cesaret almıyordur.

ERZİNCAN NEYSE KIBRIS ODUR

CHP ERzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kıbrıs şehit ve gazilerinin yurdu can Erzincan’dan, Yunanistan’a, Kıbrıs Rum tarafına, BM ve tüm dünyaya sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti Kıbrıs konusunda 1974 yılındaki kararlılık içindedir. Kıbrıs yine milli davamızdır. Bizim için Erzincan neyse Kıbrıs odur, Hakkâri neyse Kıbrıs odur, Edirne neyse Kıbrıs odur, Muğla neyse Kıbrıs odur diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

Geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da ve hangi şartlar da olursa olsun, Kıbrıs Türk’ünün yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.