Şevkin: Otizmli çocuklar neden okullara alınmıyor?

Şevkin: Otizmli çocuklar neden okullara alınmıyor?
Yayınlama: 17.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, otizmli çocukların okullara alınmaması nedeniyle tepkilerini dile getiren ailelerin çığlıklarını meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) otizmli çocuklara ve ailelere çıkarılan engellerin kaldırılması için araştırma önergesi sunan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle de ayrıca 10 maddelik detaylı bir soru önergesi hazırladı.

Araştırma ve soru önergelerinde, bilimsel araştırmaların 3 yaşından önce yoğun ve etkili bir eğitimle önemli sayıda çocuğun ileriki yaşlarda normal gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim alabildiklerini gösterdiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Otizmin tek tedavisi erken ve yoğun eğitimdir. Otizmin ülkemizde 54 çocuktan 1’ini etkilediği düşünülmektedir. Türkiye’de özel eğitime gereksinim duyan 10 milyona yakın kişi bulunduğu tahmin edilmektedir. Otizmli çocuklarımıza ve ailelerine çıkarılan engeller derhal son bulmalıdır” ifadesini kullandı. Türkiye’de eğitim zilinin çalmasından sonra milyonlarca çocuğun sınıfları doldursa da, ne yazık ki otizmliler ve özel eğitime ihtiyaç duyan bazı öğrencilerin okulun kapısında bırakıldığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Birçok okul ve idarecileri, özel eğitim gereksinimi olan çocukları kabul etmemekte, bazı aileler, kayıt yaptıracak okul bulmakta sıkıntı yaşamaktadır” diye konuştu.

2016 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Otizm Eylem Planı’yla, otizmlilerin, toplumsal hizmetlerden diğer bireylerle eşit yararlanmasını sağlamak ve bağımsız biçimde toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının kolaylaştırılması’nın amaçlandığını ancak aradan geçen sürede değişen bir şey olmadığını vurgulayan Dr. Şevkin, “Plan, sadece kâğıt üzerinde kalmıştır.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.