UYUŞTURUCU KULLANIMI İLKOKULA DAYANDI; DİKKAT!!!…

Yayınlama: 05.11.2022
A+
A-

Küçük paketlerde satılan jelibon ayıcıklara, pokemon şekerlemelere, uyuşturucu zerk edip ilkokul önlerinde çocuklar alışsın diye önce bedava dağıtılan…çocuklar alıştıktan sonra da onlara para ile satılan uyuşturucular dan bahsediliyor…Ki bu iddia çok vahim.

Üstelik de bu uyuşturucuların uygun fiatlara satıldığı söylentisi iddiası var ki bu da kullanımın artmasına neden olacağından durum önemli.

Öncelikle ailelerin dikkatli olması lazım…

Ve Devletimizin de sorumluluğu var…

İç işleri bakanlığımızın yanı sıra ,Aileden sorumlu Bakanlığımıza bu konuda büyük görevler düşüyor.Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin akıl ve beden sağlığı çok önemlidir.

Öncelikle Türkiyedeki tüm medya kurumları devlet işbirliğiyle uyuşturucunun zararları hakkında devamlı yayın yapılmalıdır.

Bu konuda Devletimiz Aileleri aydınlatan ve sosyal bilinçleştirme yapan geniş kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır.

Medya aracılığını da kullanarak devlet, okullar da  ailelere ve çocuklara bu konuda bilimsel olarak konunun uzmanlarının devamlı bilgilendirmesi, aileleri hangi konularda ne şekilde davranmaları konusunda uyarması ve bu uyarıları tek tek anlatmaları gerekir.

Devlet Aile işbirliğiyle sorunun nedenleri araştırılıp ,hepimiz taşın altına elimizi koyup sebep sonuç ilişkisiyle çocuklarımızı bu tehlikeden uzaklaştırmak zorundayız.

Alkol, sigara ve uyuşturucu…insanlık düşmanıdır.Bunlardan en tehlikelisi uyuşturucudur.

İnsanın bedeninin yanı sıra ruhunu da mahvettiği gibi,yuva yıkar, Aileleri parçalar.Mesleğini,sosyal konumunu,hayallerini mahveder.Parasını malını elinden alır.Kişinin yaşamında onarılamaz yaralar açar.

Uyuşturucu değil şahısları devletleri ve ülkeleri bitirir.Tarihte İngilizler Çini elde etmek için Çinlileri Afyon bağımlılığına alıştırmıştı.Milyonlarca Çinli Afyon bağımlısı olmuştu.Daha sonraları Çin, İngilizlerin bu entrikası karşısında uyandı ve kendini Afyon bağımlılığından kurtararak bu gününe ulaştı…

Uyuşturucuyla mücadele edelim.Bu bizim insanlık görevimizdir…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.