“PROMOSYON HAKKIMIZ GASP EDİLEMEZ”

“PROMOSYON HAKKIMIZ GASP EDİLEMEZ”
Yayınlama: 13.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Çukurova Üniversitesi banka promosyonu ihalesi hakkında Balcalı Hastanesi Ses Temsilciliğinde toplanarak SES, Dev Sağlık İş, Eğitim Sen Üniversite Temsilciliği ortak toplanarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını sendikalar adına Dev- İş Merkez Yöneticisi Cumali Bolat okudu.

“TALEPLERİMİZİ AÇIK VE NET İFADE ETMİŞTİK”

Bolat, “Bugün Çukurova Üniversitesi çalışanları olarak hep birlikte promosyon hakkımızı savunmak üzere toplandık. Üniversite yönetimi geçtiğimiz aylarda sendikalara yazı yazarak promosyon sürecine dair değerlendirme istedi. Bizler üniversitede faaliyet yürüten sendikalar olarak promosyon taleplerimizi açık ve net ifade etmiştik. Aradan geçen süreçte 11 Eylül’de rektörlük tarafından ihale yapılmış ve ihaleye katılan bankalar 3 yıllık promosyon anlaşmasına karşılık 9 bin -10 bin gibi rakamlarla teklif vermişlerdir. Ancak bu teklifin kabul edilmesi mümkün değildir. Her geçen gün ağırlaşan ekonomik koşullar karşısında bu promosyon tutarları bankaların üzerimizden kazanacağı miktarın ne kadar büyük bir kâr sağlayacağını göstermektedir” dedi.

“BU İKİ ORAN BİLE BANKALARIN NASIL KÂR ELDE ETTİĞİNİ AÇIKÇA ORTAYA KOYMAKTADIR”

Cumali Bolat basın açıklamasına şu şekilde devam ettirdi; “İhaleye katılan iki bankadan biri olan iş bankasının 2023 yılının ilk altı ayında açıklanan net kârı 31.5 milyar TL’dir. Yine ihaleye katılan ziraat bankasının 2023 yılının ilk altı ayında açıklanan net kârı bir önceki döneme göre yüzde 59 artış göstermektedir. Bu iki oran bile bankaların nasıl kâr elde ettiğini açıkça ortaya koymaktadır. Her ay binlerce işçinin parasını değerlendiren bankalar bunun karşılığını vermeye gelince teklif ettiği tutarlar 3 yıllığına 9-10 bin bandındadır. Üzerimizden para kazanan bu promosyon düzeninin derhal bir hukuki zemine kavuşturulması ve kanunen güvence altına alınması gerekmektedir. Sadece kamu çalışanları için değil özel sektörde çalışan bütün işçiler için de promosyon tutarının bankalar lehine değil çalışanlar lehine düzenlenmesi gerekmektedir.”

“MAAŞLARIMIZ ENFLASYON KARŞISINDA KORUMALI ŞEKİLDE GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR”

Bolat,“ Bizim ortak talebimiz; Her yıl karşılığında bir brüt maaş olarak hesaplanmalıdır. Yıllara göre enflasyon karşısında korumalı şekilde güvence altına alınmalıdır. Ocak ayının ilk haftasında ödenmelidir. Bu talepler doğrultusunda rektörlüğe de açık bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Üniversitede bulunan bütün sendikaların katılacağı bir ihale sürecinin gerçekleşmesini sağlamalı ve şeffaf olması için canlı yayınla bütün çalışanlar bu süreçten haberdar edilmelidir. Bir çağrımız da üniversite çalışanlarına: Haklarımızı almak, var olan haklarımızı daha da iyileştirmek için bu pankartın altında imzası olan, bu pankartın arkasında yer alan sendikalara üye olmaya davet ediyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.