PROF. DR. NACİ GÖRÜR “ KURTULMA ŞANSI YOK”

PROF. DR. NACİ GÖRÜR “ KURTULMA ŞANSI YOK”
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül – Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. Bursa’nın Gemlik ilçesi için “Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok” dedi.

Marmara Denizi’nde son bir ayda bir çok deprem meydana geldi. Bu depremler, olası İstanbul depremini akıllara getirdi. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100’de Candaş Tolga Işık’ın programında merak edilen konulara açıklık getirdi.
Görür, “Büyük bir ihtimalle o bölgede dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane’nin hemen yakınından gelir, Gemlik muhakkak taşınmalıdır. Gemlik, Geyve, İznik Kuzey Anadolu fayının Güney fayı üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok”

Naci Görür, programdaki konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“Çınarcık çukurluğu içerisinde meydana geldi. 1999 depremi körfezin Çınarlık çukurluğuna açıldığı yerde durdu. Onun için Marmara büyük bir çoğunluğuyla depreme gebe hale geldi. Biz AB’nin, Deniz Kuvvetlerinin, TÜBİTAK’ın desteğiyle Marmara’da bir elin parmağından az, Namık Çağatay, Celal Şengör’ün de içinde olduğu benim başkanlığımdaki ekiple bu çalışmaları yaptık. Ve Marmara’da 2 fayın kilitli olduğu ve deprem üretme durumunda stres biriktirdiğini saptadık.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.