KENDİ TOPRAKLARIMIZI KORUMAMIZ ABD’Yİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?

KENDİ TOPRAKLARIMIZI KORUMAMIZ ABD’Yİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?
Yayınlama: 15.10.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman/Sevil Çakmak – CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, ABD Başkanı Biden’in Türkiye, Suriye’de ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.” sözüne atıfta bulunarak, bizim burnumuzun dibindeki terör örgütüyle savaşmamız 10 bin km uzaktaki ABD’nin güvenliğini nasıl tehdit ediyor diye sordu.

ABD’nin Suriye’de ne işinin olduğunu soran Mustafa Sarıgül, Siz  sözde ulusal güvenliğinizi korumak için 10 binlerce km uzaklardan gelip burnumuzun dibine geleceksiniz, Türkiye 1 km ileriye gidemeyecek öyle mi? Hadi oradan!  diyerek tepkisini gösterdi.

Kendi topraklarımızı korumak adına Suriye’nin bir bölümünde verilen mücadele, sizi neden bu kadar rahatsız ediyor diyen Mustafa Sarıgül, Bu nasıl bir müttefikliktir? sorusunu yönelttikten sonra, Hep söylüyorum: Ayıdan post ABD’den dost olmaz açıklamasında bulunarak,Türkiye hiçbir ülkenin ulusal güvenliği için tehdit değildir. Ama ABD, dünya barışı için bir numaralı tehdittir açıklamasında bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

DÜNYANIN BARIŞ İÇİNDE YAŞAMASINI ENGELLEYEN ABD’DİR

Yabancı topraklarda, binden fazla ABD üssü bulunmaktadır. Denizlerde ABD filoları var. Bunlar barış için mi var? Dünyanın neresinde bir darbe varsa arkasında veya içinde ABD vardır. Dünyanın neresinde bir iç savaş varsa arkasında veya içinde ABD vardır.Dünyanın neresinde iki ülke savaşıyorsa arkasında veya içinde ABD vardır. Dünyanın barış içinde yaşamasını engelleyen tek ülke varsa oda ABD’nin kendisidir dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.