Pozantı’da kurtuluşa yakışır konser

Pozantı’da kurtuluşa yakışır konser
Yayınlama: 26.05.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana’nın Pozantı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümü etkinlikleri münasebetiyle gerçekleştirilen kurtuluş konseri şanına yakışır bir şekilde yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi önündeki açık alanda gerçekleştirilen halk konserinde, TRT Sanatçılarından kabak kemane ustası Uğur Önür ve Bağlama Virtüözü Umut Sülünoğlu ikilisi sahne alan ilk sanatçılar oldu. Kurtuluş günü yıldönümü olması sebebiyle özel türküler seçen sanatçı Önür ve Sülünoğlu ikilisi konsere gelenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Konserin ikinci bölümünde ise, Adanalı Anadolu rock sanatçısı Murat Kekilli sahne aldı. Söylediği şarkılarla Pozantılılara unutulmaz bir gece yaşatan Kekilli, kendi şarkılarına kısa bir ara vererek, Neşet Ertaş ve Barış Manço gibi usta sanatçıların şarkılarını da seslendirdi. Gide Gide Bir Söğüde Dayandım türküsünü de seslendiren sanatçı Kekilli’yle, konsere katılan izleyiciler türküyü hep bir ağızdan söyledi. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Kekilli, aslen Ceyhanlı olmasına rağmen Pozantı topraklarında büyüdüğünü, Pozantı’nın suyunu içip ekmeğini yediğini dile getirerek değerinin kendisinde büyük olduğunu belirtti.

Konser sonunda sanatçılara birer buket çiçek ile teşekkür eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pandemi sebebiyle iki yıldır Pozantı’mızın böylesine önemli bir günü olan kurtuluş gününü kutlayamıyorduk. İçimizdeki özlem büyüktü ve Allah nasip etti ki bugün çok güzel bir şekilde törenlerimizi yapıp konserimizin sonuna geldik. Şehitlerimiz olması sebebiyle sanatçılarımızın söyleyeceği şarkı ve türküleri doğru seçmeye çalıştık. Bir hatamız olduysa af ola diyorum. Tüm Pozantılı hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.