Fırsatçılara önlem alınmalı

Fırsatçılara önlem alınmalı
Yayınlama: 12.07.2023
Düzenleme: 12.07.2023 11:57
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılım ile her ay düzenlenen Başkanlar Kurulu Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, başkanlığında gerçekleştirildi. Yerel ve Ülke gündeminin ele alındığı toplantıda kısa bir değerlendirme yapan Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, iktidarın seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmeye başladığını söyledi.

Asgari ücret, kamudaki işçiler için gerçekleşen toplu iş sözleşmesi, memur maaşlarının arttırılması ile memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların kamuoyunun beklentilerine cevap verdiğini ifade eden Gülnar, ancak EYT’liler için de emekliye uygulanan zammın gerekli yasal düzenlemeler yapılarak verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Tüm bunlara rağmen daha zam yapılmadan tüketim mallarına kafalarına göre zam yapan fırsatçı olarak nitelendirdiğimiz esnafa ihtiyaç kalemlerine zam yapıyor. İşçi daha zammı almadan parası eriyor. Hükümet bu fırsatçı kesime karşı ciddi önlem alınmalıdır. Yine enflasyonun düşürülmesi için gerekli adımlar atılmalı, işçi kesiminin rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Türk-İş topluluğu olarak tek temennimiz budur” dedi.

KUTSALIMIZA KALKAN EL KIRILIR
İslam ülkelerinde büyük tepkiye neden olan İsveç’te Kuran-ı Kerim’in yakılması olayına da sert tepki gösteren Edip Gülnar, “Yaşanan çirkin olayı nefretle kınıyoruz. Günü geldiğinde kutsal kitabımıza el uzatan mundarların ve onlara destek verenlerin elleri kırılacaktır. Barbarlığın özgürlük olmadığını bir gün bütün dünya görecektir. Müslüman ülkelere oyun oynayanların bir gün Allah’ın gazabına uğrayacaklarını bilmelerini isterim. Yine dost görünen ancak düşmanız olan yabancı devletlerin ve onların içimizdeki taşeronlarına bir çift sözümüz olacak bölücü başı üzerinden prim yapmaya ve cennet vatan ülkemizi karıştırmak isteyenler bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. Türkiye, milletiyle, vatan toprağıyla ve şanlı bayrağıyla bir bütündür. Bölmeye ve parçalamaya da hiçbir hadsizin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.