PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NDA GRAFİTTİ ÇALIŞMASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NDA GRAFİTTİ ÇALIŞMASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Yayınlama: 20.04.2024
Düzenleme: 20.04.2024 10:26
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı ve bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşen Portakal Çiçeği Karnavalında stantta bulunan grafitti çalışmaları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kültür Yolu Festivalleri Kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalında etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Stantlarda satışa sunulan ürünler ve çeşitli etkinlikler vatandaşlar tarafından merakla inceleniyor.

Atatürk Parkı’nda kurulan grafitti standı insanların ilgisini çekti.

Grafitti Tasarımcısı Kazar: “İnsanların Fazlasıyla Dikkatini Çektim”

Portakal Çiçeği Karnavalında Grafik tasarımcısı Burak Kazar Grafitti standı açtı. İnsanların yoğun ilgi gösterdiğini şu cümleleri ile ifade etti:

“ Festival konseptine uygun bir grafiti çalışması Düşündüm ilk önce daha sonradan bunun içerisine karakter de ekledim. Yani insanların ilgisini çekmesi adına. Burada benim önceliğim ilk başta kendimi tanıtmak. Daha sonra grafitiyi tanıtmak. Çünkü biliyorsunuz Türkiye’de çok yaygın değil. Herkes soruyor işte ne yapıyorsunuz? İşte bu yaptığınız nedir? İşte arkasında ne yazılacak hep böyle öğrenmek istiyorlar. Tabii yani birinin elini taşın altına koyması lazım. Ben de yaptım. şöyle söyledim kendi kendime İnsanlara hem kendimi tanıtayım, hem grafiği tanıtayım. Ya şöyle söyleyeyim Benim normalde yaptığım grafitti çalışması profesyonel olarak yaptığım grafik çalışmalarına benzer. Burada sadece yaptığım portakal çiçeği festivali Karnavalı için hazırladığım çalışmanın arkasını boş bıraktım. Bizim grafitti imzalarımız vardır adlarımızı yazdığımız kaligrafik şekilde, onu kullanarak arka tarafı boş kısmı da güzelleştirmek adına insanların ismini soy ismini yazıyorum. Benim önceliğim buydu. İnsanlara bir anı bırakmış oluyorum. Bunun yanında tabii sadece bununla kalmamak için sadece hani bu kağıt parçası olmaması için bardak tasarımı da yaptım. Böylelikle İnsanların fazlasıyla dikkatini çektim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.