Paranın altında kalan yine devlet memuru oldu

Paranın altında kalan yine devlet memuru oldu
Yayınlama: 24.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Geçen gün Merkez Bankası faiz kararı için nefesler tutulmuştu. Merkez Bankası faiz artırır mı? sorusunun cevabı nihayet geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faizleri artırma yoluna giderek, yüzde 8.5’ten yüzde 15’e çıkardı. Faiz politikasındaki değişikliklerle, gözler altın ve dolar fiyatlarına çevrildi. Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplantı yapılmış ve Para Politikaları Kurulu’ndan bu ay 2 yıldan fazla süre sonra ilk kez faiz artırım kararı çıktı.

Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5’ten yüzde 15 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.Faiz kararının açıklanması sonrası, milyonların gözleri altın ve dolara çevrildi. Gram altın ekranlarda doların kurundaki yükselişle beraber 1.500 TL seviyelerine kadar yükseldi. Dolar kurunda ise benzer bir artış yaşandı. Eh tüm bunlar yaşanır’ken ülkede zar zor geçinmek için direnmeye çalışan emekli, dul yetim, işci memur’un almış olduğu maaş tabana vurmaya devam ediyor. MB faiz artırımı sonrası ve ülke’de hergün iğneden ipliğe gelen yeni zamlarla vatandaşlar yine kara kara düşünmesin’de ne yapsın. Eh bunca olanlardan sonra, deyim yerindeyse;  paranın altında kalan yine devlet memuru oldu desek yanılmışmı oluruz sizce….

Haber yorum: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.