Özbelli:Değişim için kadınlar siyaset yapmalı

Özbelli:Değişim için kadınlar siyaset yapmalı
Yayınlama: 26.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Adana Şube Başkanı Zuhal Özbelli, 1991 yılından bu yana tüm dünyada ve Türkiye’de kadına baskıya ve şiddete karşı sesimizi yükselttiklerini ifade ederek, “Değişim için, eşitlik gibi ilkeleri hayata geçirmek için kadınlar siyaset yapmalı.Diktatörler en çok kadınlardan çekinir. Özellikle de cesur, itaat etmeyen, susmayan ve başkaldıran kadınlardan.”dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ”

KA.DER Başkanı Özbelli İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade ederek şu açıklamada bulundu; “Yaşamın her alanında ve karar mekanizmalarında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, şiddetin her türüne karşı kadınlar; toplumu etkin ve sürdürülebilir mücadeleye, ilgili kurum/kuruluşları göreve çağırıyor!

Kadın haklarının insan hakları olarak küresel ölçekte geliştirilmesi, yasaların etkin uygulanması, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi öncelikli taleplerimizdir. Şiddetin son bulması, demokrasi ve adaletin tesisi için ön şart, devletin de en temel sorumluluklarındandır. Tüm sivil/resmi kuruluşlar ve özel sektörle iş birliği içerisinde toplum tabanında zihniyet dönüşümü sağlanmalıdır.

Eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz! Katliamlarına mal olan direniş kararlılıkları ile kelebek etkisi yaratan Mirabal Kardeşler ve maruz bırakıldıkları şiddetle hayatları pahasına mücadele eden tüm kadınların ruhunda yanan alevle, toplumun tüm kesimlerini bir kez daha dayanışma ruhuyla ortak mücadeleye davet ediyoruz.”

Bağımsız İletişim Ağı’nın (Bianet) 25 Kasım dolayısıyla hazırladığı şiddet çetelesine göre; erkekler, 1 Ocak 2022- 23 Kasım 2022 dönemindeki 326 günde en az 296 kadını öldürdü, en az 715 kadını da şiddete maruz bıraktı. En az 169 kadının ölümünün ise, şüpheli olduğu aktarıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.