Orhan Sümer, “İktidarın Ekonomi Modeli, Memuru Hayata Küstürdü”

Orhan Sümer, “İktidarın Ekonomi Modeli, Memuru Hayata Küstürdü”
Yayınlama: 14.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer “Memur zammı oranının görüşmelerinin sürdüğü haftada kamu görevlilerinin taleplerini kamuoyu gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Memurlar büyükşehirlerde oturdukları evlerde, yıllardır yaşadıkları mahallelerde artık barınamaz duruma geldiler. Sürekli olarak artan kira fiyatları memurları zorluyor. Maaşlara yapılan zamlar kiraları karşılamıyor. Bunun için memurların istediği kira desteğinin mutlaka sağlanması gerekiyor. Şehir merkezlerinde artık sıradan bir evin kirası dahi bir memurun aylık maaşından fazla. Saray iktidarı memurunu perişan etmek istemiyorsa bir an önce belirli oranda kira desteği uygulamasını getirmelidir” dedi.

MAAŞLAR ELE GEÇMEDEN ERİYOR

Orhan Sümer, “Devlet Memurları zamlı maaşları ele geçmeden eridiğini dile getiriyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara ne yazık ki inanan yok. O rakamlar memurların maaşının belirlenmesinde rol oynuyor. Bir çok aile geçim sıkıntısı yaşıyor. Enflasyonla sözde mücadele edilirken kamu yönetim anlayışında her hangi bir değişiklik olmuyor. Yine lüks ve şatafatlı yaşam devam ediyor. Bu sistem aynı şekilde devam ettiği sürece kemer sıkmak zorunda kalan ne yazık ki vatandaşlarımız olacaktır” dedi.

KREDİ KARTLARI PATLADI TEFECİLİK HORTLADI

Orhan Sümer, “Vatandaş gerçekten yaşam savaşı veriyor. Bazı bankalar müşterinin sicili düzgün olsa dahi 40 bin liranın üzerinde kredi kullandırmıyor. Vatandaşın kredi kartları patlamış durumda. Sürekli takla attırarak işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Adli vakaları ncelediğimiz zaman tefecilik faaliyetlerinin arttığına rastlıyoruz. Bankalardan umduğunu bulamayan ancak nakit ihtiyacı olan vatandaşlar tefecilerin eline düşüyor. Saray iktidarı görmezden gelebilir, vatandaş canıyla uğraşıyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.