1 saatlik emek, 1 kilo sebze alamıyor

1 saatlik emek, 1 kilo sebze alamıyor
Yayınlama: 14.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Sürekli olarak artan yoksulluk rakamlarını ve fakirleşen vatandaşların güncel çalışma şartlarında emeklerinin karşılığını alamamasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Ülkemizdeki saatlik işgücü ücreti Dünya’da ve Avrupa’da en dip sıraya indi. Doktorlara ‘giderlerse gitsinler’ diyen Cumhurbaşkanının atanmış Bakanı da ‘mühendis ihraç ediyoruz’ diye övünüyor.

Türkiye’yi vatandaşların zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiği bir memleket haline getirdiler. Artık vatandaş emeğinin karşılığı ile kazandığı aylıkla geçinemiyor. 1 saatlik emeğin karşılığı ile bir kilo sebze alınamıyor.” Dedi

TÜRKİYE’Yİ BOĞAZ TOKLUĞUNA ÇALIŞANLAR ÜLKESİ HALİNE GETİRDİLER

Orhan Sümer, “Ülkeyi ucuz emek diyarına çevirenler Suriyeli, Afgan, Pakistanlı istihdamı tehdidiyle kendi vatandaşını boğaz tokluğuna çalışmaya mahkûm ediyor. 1,4 milyar nüfuslu Çin bile ucuz emek politikasını yıllar önce terk etti. İktidarın en başta ilk düğmeyi yanlış iliklemesiyle her alanda çatırdayarak çöken ekonomi modeli, ülkeyi nitelikli beyin göçünün hızlandığı, ucuz ihracat ve ucuz emek cennetine çevirdi. Türkiye, Eurostat 2021 sıralamasında saatlik 29,8 liralık işgücü maliyeti ve çalışma ücreti ile 32 Avrupa ülkesi içinde sonuncu duruma getirdi. Vatandaşlar sadece boğaz tokluğuna çalışıyor. Asgari ücretle geçinenlere acilen enflasyon oranında zam yapılması ve doğru ekonomi modeline geçilmesi gerekiyor. Zaten zor geçinen milyonlarca asgari ücretli çalışanların maaş zammı için yıl sonunu beklemek, insanları açlığa terk etmek demektir” Dedi.

SARAYLARDA YAŞAYANLAR MİLLETE ŞÜKÜR EDİN DİYOR

Orhan Sümer, “Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda her gün zam üzerine zam geliyor. Millet isyan ettiği zaman iktidar mensupları, şükür edin, dişimizi sıkalım, bu zor günleri atlatacağız, Avrupa’da da durum aynı şekilde avuntuları ile milletin gözünü boyamaya çalışıyor. Oysa vatandaş açlıkla mücadele ederken bunları söyleyenler Saraylarda yaşıyorlar.” Dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.