Öğretmenlerini kaya düşmesi sonucu kaybeden öğrencilerin duygu dolu Öğretmenler Günü

Öğretmenlerini kaya düşmesi sonucu kaybeden öğrencilerin duygu dolu Öğretmenler Günü
Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

(İHA) – Adana’nın Saimbeyli ilçesinde okuldan eve dönerken yamaçtan kopan kayaların araçlarının üzerine düşmesi sonucu 8 ay önce hayatını kaybeden 4 öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğrencileri tarafından gözyaşları ile anıldı. Kazada hayatını kaybeden Pınar Kılıç’ın eşi Muhammed Ali Kılıç ise eşinin öğrencilerini 24 Kasım’da yalnız bırakmadı.

Adana-Saimbeyli Karayolu’nda 6 Nisan’da okullarından evlerine dönerken otomobilin üzerine kaya düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğretmenler Dilek Altıparmak (32), Ümmühan Dilbilir (43), Rahime Topak (37) ve Pınar Kılıç’ın (29) öğrencileri Himmetli İlk ve Ortaokulu’nda öğretmenlerini unutmadı. Öğretmenlerini yazdıkları şiirleri ve duygu dolu hatıraları ile yad eden öğrencileri, sınıf öğretmenleri ve kazada hayatını kaybeden Pınar Kılıç’ın eşi Muhammed Ali Kılıç teselli etti. Kılıç, eşi adına öğrencilere hediyeler verdi.

Öğrenciler gözyaşlarını tutamadı, özlemler şiirlere yansıdı

Öğrenci Zeynep Esendemir, öğretmeniyle hatıralarını şöyle anlattı:

“Öğretmenim kazanın olduğu gün deneme sınavı yapmıştı ve hiç yanlışım olmamıştı. Bana test kitapları alırdı, hep çözerdim. Benimle ilgilenirdi ve beni çok severdi. Öğretmenin olsaydı ona bir sürü hediyeler alırdım. Ben öğretmenime hediye olarak öğretmen olmak istiyorum.”

Rüyasında öğretmenini gördüğü için gözyaşlarını tutamayan Tuğra Ersan ise, “Öğretmenimi çok özledim. Rüya gördüm. Pınar öğretmenimi rüyamda gördüm. Öğretmenimle anımı anlatmak isterim. Eskiden Dilek öğretmen, Ümmühan öğretmenimiz hep birlikte Pınar öğretmenimin doğum gününü kutlamıştık” dedi.

Öğrencilerden Egemen Uslu ise öğretmenlerinin gözünün içinin hep güldüğünü ifade ederek, onları çok özlediğini kaydetti.

Pınar öğretmenin eşi matematik öğretmeni Muhammed Ali Kılıç da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eşinin öğrencilerini yalnız bırakmak istemediğini ve duygu dolu olduğunu ifade ederek, “Onun yokluğunu hissettirmemek için elimden geleni yapıyorum. 4 öğretmenimizin unutulmadan isimleri yaşaması için çabalıyoruz. Ben de öğrencilerle aynı duygu yoğunluğunu yaşıyorum. Bir yanımız hüzün bir yandan öğrencilerimize bu yokluğu hissettirmek istemiyorum. Ben de çok özlüyorum ve geçen hafta da hatıra ormanı yaptık öğrencilerimizle. Acı, zor ama öğrencilerle birlikte bu zorlu günleri anlatıyoruz” diye konuştu.

Rahime Topak’ın öğrencisi Yakup Selim Akdoğan öğretmenini çok özlediklerini ifade ederek, “Öğretmenimizin sesi çok güzeldi. Ders anlatımını çok özledim” dedi.

Öğrencilerden Güneş Baştürk ise, “Buruk bir Öğretmenler Günü. Öğretmenlerimizin gözlerinin içindeki gülümsemeyi, kızmalarını bile özledik. Rahime öğretmenim benim öğretmen olmamı istemişti ben de öğretmen olmak istiyorum” diyerek duygularını aktardı.

Öğrenciler vefat eden öğretmenlerine yazdıkları şiirler ile yarışmalara katılırken, duygu yüklü şiirler ile öğretmenlerini andı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.