Müftü Taşcı, barış elçileriyle buluştu

Müftü Taşcı, barış elçileriyle buluştu
Yayınlama: 21.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle Adana İl Müftülüğü İl Göç Koordinatörlüğünün ev sahipliğinde Adana İl Göç İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İHH Adana Şube Başkanlığı, ÇUDER ve Türkiye  Diyanet  Vakfı  Adana  Şubesinin katkılarıyla İlimizde  öğrenim gören yaklaşık 30 uluslararası üniversite öğrenci  grubuna  yönelik Ramazanoğlu Medresesinde tanışma ve kaynaşma toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirer, İl Göç Müdürlüğünden Mesut Akhan Erdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Abdullah Yegin, İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan ve ÇUDER’i temsilen Fatih Yıldız katıldı.

Program öncesinde, öğrencilere yemek ikram edildi. Sonrasında ney dinletisinin eşliğinde ilahiler söylendi.

Sunuculuğu Ç.Ü. 57. Alay Şehitleri Camii İmam Hatibi Esat Özkaya’nın yaptığı programda açılış konuşmasını Müftülük İl Göç Koordinatörü Hatice Türkmen yaptı. Hatice Türkmen konuşmasında; yeryüzü coğrafyasında birleştirici unsurun İslam olduğunu, İslam’ın inananları kardeş kıldığını, bu şuurla

inançta, ibadette, takvada ve kardeşlikte samimi olmamız gerektiğini ifade ederek gönülden gönüle köprüler kurmamız gerektiğine dikkat çekti. Bu vesile ile aynı amaçla mücadele veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Sonrasında TDV KAGEM Adana Şube temsilcisi Ezcan Tutak, Ramazanoğlu Medresesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Uluslararası Öğrencilere yönelik faaliyet gösteren ÇUDER temsilcisi Fatih Yıldız ise öğrencilere yönelik yapılan faaliyetlerden bahsetti.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise konuşmasında, çeşitli ülkelerden gelerek burada öğrenim gören üniversite öğrencileri ile kendilerini bir araya getiren ÇUDER’e, İl Göç Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor İl Müftülüğüne, İHH Adana Şube Başkanlığına, katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek kendileriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yaparak, Hucurat süresindeki ayetlere işaret etti. Allah’ın bizleri birbirimizi tanımak için, kaynaşmak için, bir birimizin yükünü taşımak için yarattığını, bu kardeşlik ruhunu en iyi yaşayanların ensar ve muhacirlerin olduğunu ayetlerden örnek vererek açıkladı. Ülkemizde öğrenim gören bu öğrencilerimizin bir köprü görevi üstlendiklerini, aynı zamanda kendilerinin barış elçileri olduklarını, burada eğitimlerini bitirdikten sonra ülkelerine en güzel şekilde hizmet etmeleri gerektiğini ifade etti.

Müftü Taşcı, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfının Uluslararası Öğrencilere yönelik yapmış olduğu faaliyetlerden ve kendilerine verilen desteklerden de bahsetti. Konuşmasının sonunda programda emeği geçen başta İl Göç Koordinatörlüğü olmak üzere emeği geçenlere herkese teşekkür etti. Programın sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından seçilen dergi ve kitaplar hediye edilerek gül takdim edildi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.