MESKİ, akıllı vezne sistemlerini hayata geçirdi

MESKİ, akıllı vezne sistemlerini hayata geçirdi
Yayınlama: 04.10.2023
A+
A-

(İHA) – MESKİ, ‘Akıllı vezne sistemleri’ (AVS) kurulumunu tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sundu. Vezneler sayesinde aboneler şehir merkezine kadar gelmeden, su faturası ödemeleri ve borç sorgulama işlemlerini 7 gün 24 saat yerinde gerçekleştirebiliyor.

Su faturalarının kredi kartı, banka kartı veya Mersin 33 kartla ödenebildiği veznelerde, Mersin 33 kartın satışı ve yüklemesi de gerçekleştiriliyor.
Vatandaşlar, su faturalarını artık otomatik vezneden 7/24 ödeyebilecek
MESKİ, Genel Müdürlük Binası, Tarsus İlçesi Yarenlik Alanı, Yeni Mahalle, Lokman, Gazi ve belediye önü, Toroslar ilçesi Halkkent, Yalınayak, Mezitli ilçesi Fındıkpınarı, Akdeniz ilçesi Karacailyas, Silifke ilçesi Taşucu, Erdemli
ilçesi Tömük, Gülnar ilçesi Büyükeceli ve Çamlıyayla ilçelerinde akıllı vezne sistemlerini hayata geçirdi.
MESKİ veznelerinde 7 gün 24 saat su faturası ödemesi ve borç sorgulaması yapılması mümkün hale gelirken, hizmet sayesine online ödeme yapamayan veya kırsal bölgeden şehir merkezine gelemeyen aboneler, su faturalarını artık otomatik vezneden ödeyebilecek. Veznelerde akıllı sayaçlar için olan kart dolum işlemi de gerçekleştirilirken, MESKİ özellikle kırsal bölgelerde ve nüfus hareketlerinin fazla olduğu lokasyonlarda 7/24 borç sorgulamasının yapılabildiği ve su faturalarının ödenebildiği AVS’lerin sayısını da artırmayı planlıyor.
“Akıllı vezneler sayesinde vatandaşlar zamandan kazanıyor”
MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, dijital teknolojik gelişmelere bir yenisini daha ekleyerek, akıllı vezne sistemini abonelerin hizmetine sunduklarını belirten MESKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Deniz Çingisiz, “Akıllı veznelerimiz dokunmatik ekranlı, bilgi ve ödeme amaçlı terminaller olup, kullanımı pratik ve kolaydır. Zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayarak, bekleme problemini ortadan kaldıran sistemimizde su faturaları, kredi kartı, banka kartı veya Mersin 33 kart ile online olarak 7/24 ödenebilecektir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.