Avukatlığa adım attılar

Avukatlığa adım attılar
Yayınlama: 06.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Adana Barosunda staj dönemini başarıyla tamamlayan Berkem Aydoğdu, Çağdaş Karındaş, Gül Pınar Güler ve Doğan Can Doğan’a Başkanlık makamında düzenlenen törenle ‘Avukatlık Ruhsatnameleri’ takdim edildi.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, burada yaptığı konuşmada ruhsatlarını alarak savunma saflarına katılan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı. Av. Gökayaz, şunları söyledi:

“Avukatlık, hak arayışının, haksızlığa karşı başkaldırının ve adalet savaşçılığının vücut bulmuş halidir. Bugünden itibaren sadece kendinizi değil, sayısı 170 bini bulan avukatları temsil edeceksiniz. Üstat meslektaşlarınızdan sizlere teslim edilen bayrağı daha yukarılara taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Size naçizane tavsiyem; zor ve meşakkatli olan mesleğimizi korkmadan, yılmadan, sabırla ve çok çalışarak yaparsanız başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. Bu yolculuğunuzda baro olarak her zaman yanındayız.”Törenle meslek yeminlerini ederek, cübbelerini giyen avukatlar, ruhsatlarını aldıktan sonra duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.Adana Barosu ailesine katılan avukatlara cübbeleri, ailelerinin gururlu bakışları altında; Av. Sena Çam, Av. Sinan Tumlukolçu, Av. Aylin Mavruk, Av. Aykan Eser, Av. İsmail Oray Ayhan ve Av. Gülşah Tuz tarafından giydirildi.Törene, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. İlker Güzel, Av. A. Duygu Özgüven, Av. Neval Yurtdaş, Av. Gül Yalçın Aslan, avukatlar ve aileler katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.