Çelebi:Halk yoksulluk ve geçim derdi içinde

Çelebi:Halk yoksulluk ve geçim derdi içinde
Yayınlama: 17.11.2022
A+
A-

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi Radyo Toros ve Toros TV’de Yerel Gündem Programı’nın konuğu oldu

HABER:SENEM ÇALIŞKAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Radyo Toros ve Toros TV’de yayınlanan Yılmaztürk’le Yerel Gündem Programı’nın konuğu oldu. Toros Gazetesi ve Toros TV Genel Koordinatörü İnci Yılmaztürk’ün sorularını yanıtlayan Çelebi, Türkiye ve Adana gündemini değerlendirdi.

BU EYLEM İKTİDARIN SİYASİ HANESİNE OLUMSUZ YANSIYACAK

İstanbul Taksim Meydanı’nda yaşanan ve 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırısını kınadıklarını ve büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Çelebi, “Yaşanan bu olay aklın mantığın kabul edemeyeceği insanlık dışı bir olaydır.Eylemin ortaya çıkışı ve yaşanması ile ilgili devamlı çarpıtmalar ortaya çıktı.Konu ile ilgili elbette güvenlik güçleri ellerindeki verileri ortaya koymayabilir.Bu konuda eylemi yaptığı iddia edilen kadın Suriye’den girmiş ve bir yıldır ülkemizde yaşıyor.Böyle bir durumda güvenlik zafiyetinin olduğu gözleniyor.Bunun sonucunda 6 insanımızı kaybettik.Bunların içinde 2 tane de Adanalı hemşerimiz vardı.Biz de parti olarak cenaze törenlerine ve taziyelerine katıldık, başsağlığı diledik.Bu eylemler Genel Başkanımızın da söylediği gibi toplumda kargaşa ve korku yaratıyor.Bu tür olayları 2015 seçimlerinden önce de gördük.Sonuç olarak eylem yapılmadan bunu önlemek.Burada ciddi anlamda güvenlik zafiyeti var.Yapılan bu politik eylemler zannedildiği gibi iktidarın siyasi hanelerine olumlu bir puan olarak yansımayacak.”dedi.

BAGATUR, EFSANE BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR

Dün Büyükşehir Belediyesi kurucu Belediye Başkanı Ege Bagatur’un  vefatının yıl dönümü nedeniyle bir tören yapılacağını da vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Bugün Bagatur’un ailesinin düzenlediği anma törenine CHP olarak yoğun bir katılım sağlamayı planlıyoruz.Ege Bagatur Adana’mız ve bizim için önemli bir belediye başkanımız.Dürüst davranışları ve çalışmalarıyla, kamunun malını koruyan anlayışı ile bilinen ve ünlenen efsane bir belediye başkanı.O’nu vefatının 22. yılında sevgiyle, özlemle ve saygı ile anıyoruz.”diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU İÇİN İMAMOĞLU İLÇEMİZ ÖNEMLİYMİŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Merkez Yöneticileri, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanlarının hafta sonu Adana’ya gelişlerini değerlendiren Çelebi, “Genel Başkanımızın bir ay içinde Adana’ya iki kez gelmesi bizleri oldukça memnun etti.Büyükşehir Belediye Başkanımızın oğlunun düğünü ve Çukurova Belediyemizin açılışlarının aynı tarihte organize edilmesiyle Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Genel Merkez Yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Adana’daydı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Ceyhan ve İmamoğlu ziyaretlerine Adana İl Örgütü olarak bizler de eşlik ettik.Büyük bir coşku ve karşılama vardı.Başkan İmamoğlu için İmamoğlu İlçemiz oldukça önemliymiş.Geçmiş yıllarda amcası Çukurova Üniversitesi’nde öğrenciymiş.O zaman İmamoğlu bir nahiyeymiş. Amcası, Başkan İmamoğlu’na devamlı kendi soy isimlerini taşıyan bir nahiyenin olduğunu anlatırmış. Bu nedenle İstanbul Belediye Başkanımız İmamoğlu İlçemizi önemsediğini ve artık kardeş belediye olarak gördüklerini ifade etti.Cumartesi günü ziyaretlerimiz saat 11.00’den akşam 17.00’ye kadar sürdü. Programın devamında da açılışa ve akşam düğüne katıldık.Her iki liderin samimi tavırları takdir gördü.”dedi.

GENEL BAŞKANLARIN KARARI ÖNEMLİ

Liderlerin Adana ziyareti sonrasında tekrar 6’lı masada toplanmasını değerlendiren Başkan Çelebi, “Biz isteriz ki Cumhurbaşkanı Adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olsun.Ama yapılan açıklamalar ve tüm genel başkanların kararları bizim için önemli. Herkes aday olabilir ama son sözü Millet İttifakı’nın genel başkanları söyleyecek.Zaman zaman talihsiz açıklamalar yapılsa da, Cumhurbaşkanı Adayı’nın Aralık ayı sonunda netleşeceğini düşünüyoruz.Milletimiz biraz aceleci davranıyor, bir an önce adayın açıklanmasını bekliyor.Ama yapılan bazı çalışmalar netleşir ve genel başkanlar adayı belirler ise, bu kim olursa olsun biz tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”diye belirtti.

İKTİDAR ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR

CHP Adana İl Örgütü olarak uyuşturucu ile mücadele ve saha çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Çelebi, “Son iki yıldır partimiz erken seçim olması gerektiğini toplumla paylaşıyor.Artık seçim zaten kaçınılmaz hale geldi. Mevcut iktidar ülkemizi artık yönetemiyor. Halk yoksulluk ve geçim sıkıntısı derdine düştü. 20 yıldır yoksulluk da, yolsuzluk da tavan yaptı. Bunun önüne geçebilmek için tüm örgütlerimizle iki yıldır çalışma içerisindeyiz. Hazırlıklarımız yüzde 95 oranında tamamlandı. Mahalle toplantılarımız, çalışmalarımız, ziyaretlerimiz sürekli devam ediyor.Seçim startı verildiğinde daha da aktif olarak sahalarda olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.