“MERKEZİN KAPILARI, UMUDU VE İYİLİĞİ TEMSİL EDİYOR”

“MERKEZİN KAPILARI, UMUDU VE İYİLİĞİ TEMSİL EDİYOR”
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Çukurova Üniversitesinde Mithat Özsan Amfisinde Çocuk İyilik Merkezinin açılışı gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte Açılış konuşmasını Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptı.  Daha sonra Çukurova Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bu özel gün, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında yaşanan felaketlerin etkilerini hafifletmek ve çocuklarımıza yardım etmek amacıyla gerçekleştirilen büyük bir çabanın ürünüdür.  Çocuk İyilik Merkezi, bu çabaların bir sonucu olarak hayata geçirilmiş ve çocuklarımızın iyiliği için atılan çok değerli bir adımdır. Bugün açılışını yapacağımız binamız, misyonumuzu gerçekleştirmek yolunda önemli bir aşamayı temsil ediyor” diyerek konuşmasına başladı.

Tuncel, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi sarsan büyük deprem felaketi, toplumumuzu derinden etkiledi; maalesef çok büyük acılar yaşadık. Bu felaketten en çok etkilenenlerden biri de çocuklarımız oldu ve deprem sonrasında içler acısı bir gerçeklikle karşı karşıya kaldık. Ancak bu felaket, bize bir şeyi daha öğretti; dayanışma, sevgi ve umut ile her zorluğun üstesinden gelebileceğimizi” dedi.

Prof. Dr.  Tuncel konuşmasında açılışını gerçekleştirdikleri Çocuk İyilik Merkezinin amaçlarından bahsetti; “Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır. Merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş, 21 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm rehabilitasyonları ülkemizin her yerinde ücretsiz olarak sağlamaktadır.  Ancak Çocuk İyilik Merkezi sadece bir tedavi merkezi olmanın ötesinde, çocuklarımızı afetlere hazırlamak, eğitmek, afet ve felaketlerden etkilenmiş çocukların ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirmek, ilgili konularda bilimsel araştırma yapmak dahil olmak üzere önemli bir misyona daha sahiptir.”

“BU MERKEZİN BAŞARISI DA, TOPLUMUN BİRLİK VE DAYANIŞMASI İLE MÜMKÜN OLACAKTIR”

Prof. Dr. Meryem Tuncel konuşmasını devam ettirirken İyilik Merkezini açarken onlara destek olanlara değindi; “Bu merkezin başarısı da, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Türk Pediatri Kurumu ve Amerika’daki Türk Dernekleri Birliği iş birliği ve Hüsnü Özyeğin Vakfı, Fiba Grubu Bridge to Türkiye Fund, Turkish Philanthropy Funds ve Türkiye Bankalar Birliği’nin destekleriyle bu projeyi hayata geçirdik.  Bu iş birliği, ortak bir amacı gerçekleştirmek için büyük bir dayanışma örneği sergilemekte olup, toplumumuza ve geleceğimize önemli bir katkı sunmaktadır. Şu ana kadar merkezimizin hizmetlerinden faydalanan depremde uzuvlarını kaybetmiş 133 evladımız bulunuyor. Bu merkezin açılmasında büyük emeği geçen, bugün açılışını yaptığımız binayı inşa ettiren ve tüm donanımını sağlayan Fiba Grubu ve Hüsnü Özyeğin Vakfı’na Sayın Hüsnü Özyeğin Beyefendi şahsında en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Onların bu projeye olan büyük destekleri, toplumsal sorumluluğun en güzel örneklerinden birini temsil etmektedir.”

“BU YENİ BAŞLANGIÇLA, GELECEĞE DAHA UMUTLU BAKMAMIZI SAĞLAYACAK BİR MERKEZİ AÇIYORUZ”

Tuncel, “Bu yeni başlangıçla, geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlayacak bir merkezi açıyoruz. Bu merkezin kapıları, umudu ve iyiliği temsil ediyor. Bu olağanüstü projenin gerçekleşmesine destek olan, emeği geçen herkese, ulusal ve uluslararası tüm bağışçılarımıza, çok değerli proje ekibimize ve gönüllülerimize minnettarız” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.