Merinos Yünü Bakımı Nasıl Yapılır?

Merinos Yünü Bakımı Nasıl Yapılır?
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Kumaş tasarımcıları Merinos yünü hakkında geniş bilgiler vererek satın aldıktan sonra bakımı ve yıkama şekilleri nasıl yapılacağına dair bilgileri vererek dikkat edilmesi gereken püf noktalarını açıkladı.

Stile özel talimatlar için bakım etiketini kontrol edin. Daha az sıklıkta yıkayarak trikolarınızın ömrünü uzatın. Gerektiğinde, trikolar için özel olarak formüle edilmiş yumuşak bir deterjan kullanarak soğuk suda elde yıkayın. Kumaş yumuşatıcılarından uzak durun. Yıkadıktan sonra iyice durulayın ancak sıkmaktan kaçının. Fazla suyu çıkarmak için giysiyi yavaşça bir havluya sarın. Giysinize hala nemliyken yeniden şekil verin ve düz bir yüzeyde kurutun. Esnemeyi önlemek için trikolarınızı katlanmış olarak saklayın.

SOĞUK SU KULLANIN

Soğuk suyla yıkamak sadece giysilerinize zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda normalde suyu ısıtmak için kullanılan enerjiden %90’a kadar tasarruf etmenizi sağlar.

DAHA AZ YIKAYIN

Her bir çamaşır yükü yaklaşık 18 galon su ve sizin çabanızın bir kısmını kullanır. Daha az yıkayarak zamandan ve kaynaklardan tasarruf edin. Veya hafif bir döngü deneyin; mikrofiber dökülmesini yaklaşık %70 oranında azaltmaya yardımcı olabilir.

HAFİF DETERJAN SEÇİN

Bu, su yollarına giren kimyasalları en aza indirecektir.

SÜPER YUMUŞAK HİS

Merinos yünü lifleri normal yüne kıyasla çok daha incedir ve giysilere olağanüstü yumuşak ve lüks bir his verir.

DOĞAL BİR YALITKAN

Merinos yünü elyafları, havayı hapsetmeye ve sizi sıcak tutmaya yardımcı olan doğal bir kıvrıma ve yüksekliğe sahiptir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.