Erdem: “Ceyhan halkı her şeyin en iyisine layık”

Toros Gazetesi Kurucusu Erden Arat’tan Hülya Erdem’e ziyarette bulundu

Erdem: “Ceyhan halkı her şeyin en iyisine layık”
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Toros Gazetesi Kurucu Erden Arat, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’e bulundu. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan hakkında merak edilen soruları gazetemiz Toros’a yanıtladı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Toros Gazetesi Kurucusu Erden Arat’ı makamında ağırladı. Ceyhan’da son 4 yıldır ardı arkası kesilmeyen hizmetler gerçekleştiren Erdem, Ceyhan hakkında merak edilen soruları yanıtladı.  Ceyhan ilçesi için Adana’nın incisidir vurgusu yapan Erdem sözlerine şu şekilde devam etti; “4 yıllık görevimizin sonuna yaklaştık. Bildiğiniz üzere 4 sene önce meclis tarafında seçilerek Belediye Başkanlığı görevine atanmıştım. 4 yıl boyunca da Ceyhan’ın hakkettiği değeri alması için elimizden gelenin fazlasıyla çalıştık. Bu 4 yılda arka arkaya yaşadığımız hem pandemi süreci hem de deprem felaketi ister istemez biz Belediye Başkanlarını zorlu bir sürece tabi tuttu. Fakat bizler bıkmadan, yılmadan, Ceyhan için daha fazla ne yapabiliriz ne üretebiliriz diye uğraştık. Nihai olarak da Ceyhan’a ciddi anlamda hizmetler sağladık.

“CEYHAN’IN HAKETTİĞİ DEĞERİ BULABİLMESİ İÇİN 4 YIL BOYUNCA ÇALIŞTIK”

Ceyhan’a kazandırdığı yeni projeleri ve hizmetleri aktaran Başkan Hülya Erdem, Ceyhan’ın hiçbir zaman hakkettiği değeri bulamadığı ve bu değeri Ceyhan’a kazandırmak için çok çalıştıklarını kaydetti. Erdem, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Ceyhan için Ceyhanlı vatandaşlar için en güzelini yapmak uğruna kollarımızı sıvadık. Ceyhan Belediyesi’nde sosyal belediyeciliği her zaman ön planda tuttuk. Göreve geldiğimiz günden bu yana Ceyhan ve Ceyhanlı vatandaşlar için ne yaptığımızı sıralayacak olursak eğer Ceyhan’a değer katmak için birçok proje geliştirdik. Ceyhan Belediyesi’nin kendi işlettiği Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezini kurduk. Bu merkezin içerisinde büyük bir kütüphane bulunmakta. Kadınlarımız, gençlerimiz ve özellikle öğrencilerimiz ders çalışmak, sınava hazırlanmak alanlarında bu merkezden her şekilde istedikleri gibi faydalanıyorlar. Yine bunun yanı sıra kadınlarımız oraya gelip oturup muhabbet ederek sosyalleşebiliyorlar. Bazıları günlerini bile orada yapıyor. Yine Ceyhanlı vatandaşlarımızı hem sosyalleştirmek hem de spora teşvik etmek adına bir bisiklet evi kurduk. Bu bisiklet evi de yine Ceyhan belediyesi tarafından işletiliyor. Bu bisiklet evini yaparken en temel hususlarımızdan biri olan çocukların aileleri ile keyifli zaman geçirmelerini hedefledik. Zaten açıldığı günden bu yana orada ailelerimiz çocuklarına hem bisiklet sürmelerini öğreniyorlar hem de orada oyun gruplarımız var. Birlikte keyifli vakit geçiriyorlar. Kısacası çocuklar, anneler, babaanneler, dedeler, anneanneler hep bir arada zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturduk. Bunların aynı sıra yaptığımız parkları saymıyorum. Çünkü onlar zaten bizim kendi görevimizdir. Ceyhanlı vatandaşlarımızın en büyük şikayetlerinden biri olan yol problemini çözdük. Ceyhan’ın yolları inanılmaz şekilde bozuktu. Vatandaşlarımızın bu konuda inanılmaz bir serzenişi bulunmaktaydı. Bizde vatandaşın bu serzenişine kulak astık ve Ceyhan’ın tüm yollarında ki sorunları gidermeye çalıştık. Eskiden özellikle büyük araçlarımız sanayiden gelemiyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin de yardımı ile neredeyse tüm asfaltlarımızı bitirdik. Bunların yanı sıra parke olan yollarımızda da düzeltme çalışmaları yapıldı. Şu an için Ceyhan’ın yüzde 90 yol sorunu kalmamış bulunmaktadır. Yama ekibimizde sağ olsun bizim talimatlarımız ile bu konuda hızlı bir şekilde çalıştı. Yolarda kazı çalışmaları olduğu zaman hemen müdahale ederek sorunu en kısa sürede gidermek için ellerinden geleni yaptılar. Bunlarla beraber Ceyhan’da hastanemiz biraz şehir dışında olduğu için insanlar ulaşımda zorlanıyordu. Hastanenin oraya bir köprü inşaa ederek hem hastane de çalışan personeller hem de hastaneye giden vatandaşlarımızı ulaşım konusunda rahatlattık. Yine Ceyhan Belediyesi’ne 3 adet sıfır araç ve 1 adet iş makinesi aldık. Biz Ceyhan Belediyesi olarak Ceyhan için gerçekten gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.” İfadelerini kullandı.

“CEYHAN’IN SU PROBLEMİNİ KÖKÜNDEN ÇÖZDÜK”

Ceyhan’da geçirdiği projeleri aktaran Erdem, başkan olduğu tarihler de Ceyhan’da sık sık yaşanan su kesintilerine değindi. Bazen üç günü, bazen ise bir haftalık kesintileri bulan su problemi için hemen kolları sıvadığını dile getiren Erdem, konu ile alakalı şunları kaydetti; “Ceyhan’da çok ciddi bir su sorunu vardı. Bazen üç günü bazen beş günü bazen ise bir haftayı su esintileri yaşanıyordu. Bu konu ile alakalı hemen çalışmalarımızı başlattık. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde Ceyhan’ın tüm asbestli borularını değiştirdik. Bildiğiniz üzere asbeste maruz kalındığında ileriye dönük kanser yapma riski olan bir maddedir. Şu an şehrin neredeyse tüm su boruları değişti. Bu işlemin ardından Ceyhan’da ki su probleminin büyük bir çoğunluğu ortadan kalktı. Sularımız eskisi gibi kesilmiyor artık. Eskiden apartmanlara su motorları takılıyordu. Bu işlemden sonra su apartmanların su motorlarına da ihtiyacı kalmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin de iş birliği ile Ceyhan tamamen sağlıklı suya kavuştu.”

“CEYHAN’DA HİZMET GÖTÜRMEDİĞİMİZ NOKTA KALMADI”

Ceyhan’ın sadece çevre sorunları ile değil her mahallesiyle her sokağıyla ve tarihi ile de yakından ilgilendiğini aktaran Başkan Erdem, Ceyhan’ın en önemli simgesi olan Tarihi Yılan Kalesinin de düzenlenmesi ve vatandaşların orada daha keyifli vakit geçirmesi için 1,5 yıl kadar uğraştıklarını kaydetti. Erdem, “Ceyhan’da dizilere bile konu olan ve vatandaşlarımız tarafından en çok dikkat çeken yer Ceyhan’ın en önemli simgesi Tarihi Yılan Kalesinde ciddi çalışmalar yaptık. Vatandaşlar hem daha kolay ulaşım sağlasın hem de kaleyi daha rahat gezebilsinler diye yürüyüş yollar inşa ettik. Bununla da kalmadı vatandaşların keyifli vakit geçirebilmesi adına beş adet teras yaptık. Eskiden vatandaşlar kaleyi çok merak etseler de çıkması zor olduğu için pek gidemiyorlardı. Şimdi ise çok rahatlıkla hem kaleye çıkabiliyorlar hem de oradan tüm Ceyhan manzarasını seyredebiliyorlar. Sadece bununla kalmıyor tabi bir de şehir dışından gelen vatandaşlarında çok dikkatini çekiyor ve mutlaka Tarihi yılan Kaleye uğruyorlar. Bu sayede de Ceyhan’ın bilinirliği artıyor. Aslında bir projemiz daha vardı. Yılan Kaleye bir de kafeterya yapmak istiyorduk. Maalesef zamanımız yetmedi. İnşallah yerimize gelecek Başkan’lar bu projeleri devam ettirirler. Çünkü Ceyhan halkı her şeyin en iyisine layık.”

“BAŞKAN ERDEM’DEN SON 24 GÜNDE 4 AÇILIŞ MÜJDESİ”

Görev süresinin tamamlanmasına az bir zaman kalan Başkan Hülya Erdem, son 24 günde Ceyhan’a kazandırdığı 4 yeni projenin açılışını yapacağının müjdesini verdi. Göreve geldiği günden bu yana var gücüyle çalışan Başkan Erdem, görev süresinin bitmesine kısa süre kalsa da hizmet elden bırakmadığının altını çizdi. Erdem, “Ceyhan uzun yıllar hizmetten yoksun kaldı. Az evvel de altını çizdiğim gibi hakkettiği değeri uzun yıllar alamadı maalesef. Ceyhan hala bile hakkettiği noktada değil.  Biz Ceyhan’ın hakkettiği değeri alabilmesi için 4 yıl boyunca mücadele verdik. Bu alanda uzunda bir yol kat ettik. Ceyhan’ın gelişmesi için her alanda tohumlar ektik. Bundan sonrada Ceyhan için en iyisinin olmasını temenni ediyoruz. Her ne kadar kısa bir süre sonra Başkanlık görevinden ayrılacak olsak bile hizmeti son ana elden bırakmadık. Son 24 günde Ceyhan için geliştirdiğimiz 4 tane daha hizmet alanımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bunlardan biri 6 Ocak Ceyhan Aş Evi. Adını Ceyhan’ın kurtuluş gününden alıyor. Geçtiğimiz sene 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük depremde Ceyhan’ın bir aş evine ihtiyacı olduğunun farkına vardık ve kolları sıvadık. O dönem de vatandaşlarımız için Ceyhan Belediyesi mutfağında yemekler pişirdik ve dağıttık. Ama en nihayetinde burası bir deprem bölgesi ve aş evi kesinlikle bir ihtiyaçtı.  Vatandaşlarımızı bu konuda mağdur etmemek adına çalışmalarımıza hemen başladık. Kısa bir süre içerisinde de açılışını yapıp hizmete açacağız. Bunun yanı sıra Gaziosmanpaşa mahallesinde bir taziye evi projemiz inşa ediliyordu. Birkaç güne kadar oranında açılışını sağlayacağız. Taziye evleri vatandaşlarımız için her zaman bir ihtiyaçtır. Bizde bu konuda çalışmalarımızı hiçbir zaman eksik etmedik. Yine merkezde Ziraat Bankasının orada Belediye’ye ait olan bir alanda üretici kadınlarımızın ürünlerini satabilmesi için bir satış noktası kurduk ve birkaç gün içerisinde oranın da açılışını gerçekleştireceğiz. Kadın bir Başkan olarak bu kadar hizmet arasında kadınlarımızı da unutmadık tabii. Bizler için yine en önemli konulardan biri olan gençlerimiz ve spor konusu. Ceyhan Nehri’nin hemen karşısına Ceyhan Belediyesi’nin işleteceği iki tane halı saha kuracağız. Önümüzde ki on gün içerisinde halı sahalarında açılışını gerçekleştireceğiz. Gençlerimizi ve öğlencilerimizi desteklemek amacı ile ücretsiz pek çok spor takımlarımız ve kurlarımız zaten bulunmaktaydı. Halı saha projesi ile de gençlerimizin hem spor yapmalarına hem de sosyalleşmelerine vesile olacağımıza inanıyorum. Ceyhanlı hiçbir vatandaşımızı unutmadan elimizden geldiğince hizmet verdiğimize ve Ceyhan’ı her anlamda geliştirdiğimize inanıyorum.”

“PARTİM TARAFINDAN HANGİ GÖREV VERİLİRSE AYNI ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Görev bitiminin ardından yine halk ile iç içe olmayı planladığını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından hangi görev verilirse yine aynı şekilde yerine getireceğini vurgulayan Erdem şunları kaydetti; “Bildiğiniz üzere mensubu olduğum parti tarafından tekrardan Başkan Adayı gösterilmedim. Başkan partilerden teklif geldi fakat teşekkürlerimizi ve saygılarımızı ilettik. Bağımsız bir şekilde de aday olmayı şahsım olarak tercih etmedim. Ben yine Cumhuriyet Halk Partisinden bana verilecek olan görev partim için yine aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bu süre zarfında yine Ceyhan’la ve Ceyhanlı vatandaşlarla iç içe olacağım. Şunu belirtmek isterim ki bu bölge de Belediye Başkanı Aday Adaylarının içerisinde CHP’den tek istifa etmeyen Belediye Başkanı da benim. Ceyhan’a da partime de olan desteğim her zaman sürecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.