LÖSEV’İN GENÇLERİNDEN ‘BEN BİR KAHRAMANIM’ SERGİSİ  

LÖSEV’İN GENÇLERİNDEN ‘BEN BİR KAHRAMANIM’ SERGİSİ   
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – LÖSEV ile el ele lösemi ve kanser mücadelesi veren gençlerin gözünden “Ben Bir Kahramanım” adlı fotoğraf sergisi açılıyor.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı lösemi mücadelesi veren 14-25 yaş arasında 9 genç Adana’da Ben Bir Kahramanım’ Projesi için eğitim alarak fotoğrafçılık sanatı ile buluştu. Kent yaşamına katkı sağlamış fotoğrafçı Dr. Haluk Uygur ve başkanlığını yaptığı Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği üyeleri tarafından yaklaşık 6 hafta süren fotoğrafçılık ve sanat tarihi eğitimleri alan gençler eğitim sonrası Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Gazeteci Yazar ve Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Direktörü Çetin Yiğenoğlu, Altın Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Timuçin, Hüsn-i Hat ve Sedef-metal Naht Oygu Sanatçısı Mesut Dikel ve kızı Ressam Eda Dikel Akdoğan, Müzisyen Besteci-öz Yazarı Serhan Kelleözü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve Prof. Dr. İlknur Solmaz ile bir araya geldi.

8 Kasım’a kadar devam edecek

Her eğitimin ardından konukların fotoğrafları Barok sanatının kurucusu Caravagio’nun ilk kez kullandığı ışık sistemi olan “Karanlığı Delen Işık” anlamına gelen Caravaggio Işığı tekniği ile çekildi. Çekilen fotoğraflar 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ‘Ben Bir Kahramanım’ fotoğraf sergisi ile sanat severlerle buluşturulacak. Lösemiye karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın ilk günü olan 2 Kasım’da başlayacak ve LÖSEV’in kuruluş yıldönümü 8 Kasıma kadar devam edecek olan sergi Adana Ramada Hotel & Suites by Wyndham Otel’in ev sahipliğinde gerçekleşecek.

7 Kasım’ı Turuncuya Boyuyoruz

Ülkemizde her yıl LÖSEV’in öncülüğünde Kasım Ayının ilk haftası 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak anılmakta ve Millî Eğitim Bakanlığınca özel haftalar kapsamına alınmaktadır. Löseminin sembol rengi turuncu ile farkındalığın yaratılacağı hafta kapsamında yapılan tüm etkinlikler dışında 7 Kasım günü “Ben de LÖSEV’in ve Lösemili Çocukların yanındayım, turuncumla farkındayım” diyorsanız turuncu renkli kıyafet ya da aksesuarlarınızla bireysel ya da kurumsal fotoğraflarınızı #BizKazanacağızLÖSEV hashtag ve @losev1998 etiketiyle sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilir mücadelelerinde yanlarında olduğunuzu duyurabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.