Yayınlama: 24.08.2023
A+
A-

KYK ÜCRETLERİNE %30-35 ORANINDA ZAM GELDİ

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala şehir dışında okumak isteyen öğrencilerin barınma noktalarından biri olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci yurtlarına bu dönemde da zam geldi. Halihazırda KYK yurtlarında kalan öğrenciler güvence bedelindeki oluşan farkı 01.09.2023 tarihinden itibaren KYK ödemeleri sayfasından ödenecekler.

YKS sonuçlarının açıklamasının ardından öğrenciler ve ailelerin kiralık ev ve yurt arayışları başladı. Kiralık ev fiyatları ve özel yurtlar vatandaşların cepleri yakacak vaziyette olmasından öğrenciler gözlerini KYK yurtlarına çevirmişti. Kura sistemiyle kayıt yaptırılabilen KYK yurtlarına da zam geldi. En düşük KYK yurdunun aylık ödemesi 345 lira olurken en yüksek fiyat ise 570 lira olarak açıklandı.

Üniversitelerin açılmasına ve öğrencilerin üniversite okuyacağı şehre dönmelerine bir aydan az kaldı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler tercih ettikleri üniversite şehrinde barınma problemiyle karşı karşıya gelirken kiralık ev ve özel yurtlara nispeten daha uygun fiyatlı olan KYK yurtları da zamlardan yerini aldı.

EN DÜŞÜK ODANIN FİYATI 345 LİRA’DAN BAŞLAYACAK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.