Çukurova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Federasyon Toplantısı Adana’da Gerçekleşti

Çukurova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Federasyon Toplantısı Adana’da Gerçekleşti
Yayınlama: 07.05.2024
Düzenleme: 06.05.2024 17:03
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Çukurova Balkan Türkleri Federasyon Toplantısı Adana Çerçi Konağında gerçekleştirildi. Toplantıya Adana’da bulunan Balkan Türkleri Dernekleri’nin yanı sıra çevre illerde ki Balkan Türkleri Dernekleri de katılım sağladı.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonuna Bağlı Çukurova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Federasyon Toplantısı geçtiğimiz günlerde Adana Çerçi Konağında gerçekleşti. Çerçi Konağında gerçekleşen Federasyon Toplantısına Adana Balkan Türkleri Derneği, Sarıçam Balkan Türkleri Derneği, Ceyhan Balkan Türkleri Derneği, Kozan Balkan Türkleri Derneği, İmamoğlu Balkan Türkleri Derneği, Yumurtalık Balkan Türkleri Derneği ve Adana Balkan Boşnak Derneği katılım sağladı. Öte yandan Federasyon toplantısına çevre illerden de katılım sağlandı. İlginin yoğun olduğu toplantıya çevre illerden Mersin Balkan Türkleri Derneği, Kahramanmaraş Balkan Türkleri Derneği ve Osmaniye Balkan Türkleri Derneği katılım sağladı.

Katılımın oldukça yüksek olduğu toplantının ardından açıklamalarda bulunan Çukurova Balkan Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kantur şunları kaydetti; Bizler, önce Orta Asya’dan Anadolu’ya, oradan Osmanlının Türk ırkını ve islamı yaymak için Balkanlara yerleştirdiği öz be öz Türk Anadolu Yörüklerinin torunlarıyız. Balkan Türkü hemşehrilerimize selam olsun. Geniş kapsamlı bir Federasyon toplantısı gerçekleştirdik. Katılım oldukça fazlaydı. Balkan Türkleri Dernekleri olarak her geçen gün büyüyoruz ve gelişiyoruz. Balkan kültürünü yaymak için kollarımızı sıvadık ve bunun için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı dernek olarak teşekkür ederiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.