Kozan halkı bu habere sevinecek

Kozan halkı bu habere sevinecek
Yayınlama: 27.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Yıllardır il olmak için sırada bekleyen Adana’nın ilçelerinden en şanslı olanı Kozan olurken, TUİK’in son açıkladığı rapora göre kriterleri tek uyan ilçe konumuna geldi.

Öncelikle ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunuyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olabilmek için kriterler arasında olması gerekiyor. Bunun yanında  nüfus, ekonomi, ulaşım ve coğrafi konum gibi kriterlerle il olmaya hak kazanıyor.

Kozan ilçesinin konumuna bakarsak Adana kent merkezine 90 Km uzaklıkta bulunuyor.130 Bin gibi bir nüfus oranına sahip. Ulaşım olarak ise son yapılan yollar ile çift yol yapılmış, gidiş gelişler ise zaman açısından yarı yarıya düşmüştür. Tarihi eserleri ve ekonomi açısından bir hayli ilerlemiş durumda ve Kozan halkı il olmayı yıllardır bekliyor. Yapılan araştırmalarda eğitim açısından yüksek bir orana sahip ve nüfusun yarısı kadar Kozanlı Adana kent merkezinde yaşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.