TİCARET BAKANLIĞIN’DAN MOTORSİKLET FİYATLARINA DÜZENLEME GELİYOR

TİCARET BAKANLIĞIN’DAN MOTORSİKLET FİYATLARINA DÜZENLEME GELİYOR
Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre uygulaması sonrası piyasada sağlanan fiyat düşüşlerini anımsatarak, benzer düzenlemenin motosiklet sektörü için de yapılabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Ömer Bolat şu ifadeleri kullandı;  “Motosiklet de bir otomotiv sektörü aracı. O konuda da çalışıyoruz. Halihazırda yoğun denetimler ve cezai uygulamalar var. Motosikletlere yönelik bir düzenleme noktasında arkadaşlarımız sektör temsilcileriyle birlikte çalışıyor. Orada da fiyat düşüşlerini ve düzeni sağlayacağız.”

“6 ayda bulunamayan sıfır araçlar, 6 saatte teslim ediliyor”

Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) TÜİK verilerinden derlediği rakamlara göre, yılın ilk 10 ayındaki motosiklet satışları 813 bin 520 adede ulaşmış; böylece motosiklet satışları, aynı dönem aralığında satılan 749 bin 501 adetlik otomobil satışlarını geride bırakmıştı.

Bolat, gerek gıda sektöründe gerekse otomotiv piyasasında yapılan denetimlerin sonuç verdiğini, uygulamaların piyasada ‘dalgakıran’ etkisi yarattığını ve fiyat düşüşlerin sağlandığını söylemişti. Bolat konuşmasına şu şekildi devam etti; “Otomotiv piyasası çok büyük ölçüde düzene girdi. 6 ayda bulunamayan sıfır oto, 6 saatte teslim edilir hale geldi. Uygulamalarımıza devam edeceğiz.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.