KÖMÜR FİYATLARINA TARİHİ ZAM!

KÖMÜR FİYATLARINA TARİHİ ZAM!
Yayınlama: 02.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül – Son yılların zirvesine ulaşan kömür fiyatları, artık taksitlerle satılıyor. Vatandaşları tedirgin eden bu durum , yaklaşan soğuk hava, kömürün talebini artırırken, fiyatların yükselmesi özellikle kırsal kesimlerde yaşayan aileler için büyük bir mali yük haline geldi.

“Adana’da en iyi kömür markalarının bir torba fiyatı 300 TL’yi buldu”

Kömür fiyatlarının yükselmesi, enerji maliyetlerinin genel olarak arttığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum, enerji sektörünün sürdürülebilir ve ekonomik çözümlere ihtiyaç duyduğunu bir kez daha gösteriyor.

Sonbahar ayında olunmasına rağmen hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Buna rağmen birçok vatandaş, odun ve kömür işini bitirdi. Bir kısım vatandaş ise havanın daha da soğumasını bekliyor. Kömürcüler ise vatandaşa “Elinizi çabuk tutun, fiyatlar artacak” çağrısı yapıyor. Vatandaş, 2021 yılında kömürün tonunu bin 500 liraya alıyordu. 2023 yılında bu fiyat en düşük 4 bin 500 liraya çıktı. Önümüzdeki günlerde odun ve kömür fiyatlarının daha da artacağı düşünülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.