Kısacık:”30 Ağustos sadece tarihi bir olay değil, Dünya milletlerine örnek teşkil eden bir bağımsızlık simgesidir”

Kısacık:”30 Ağustos sadece tarihi bir olay değil, Dünya milletlerine örnek teşkil eden bir bağımsızlık simgesidir”
Yayınlama: 30.08.2023
Düzenleme: 30.08.2023 09:28
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında 30 Ağustos’un tarihi ve manevi önemine değinen Kısacık, bugün, milletimizin 101 yıl önce olduğu gibi aynı çoşku, heyecan ve gururla geçmişini yad ettiğini vurguladı. Kısacık mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“Zaferlerle dolu şanlı tarihimizde Ağustos Ayı’nın ayrı bir önemi vardır. Bugün yaşadığımız toprakları yurt edinmemizi sağlayan Malazgirt Zaferini de Millî Mücadelemizi de bu ayda kazandık. Bugün ise üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakların, ebediyen vatanımız olduğunu Dünya’ya kanıtladığımız, Millî Mücadelemizin askerî safhasını tamamladığımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yıl dönümü. Bu kutlu yıl dönümü, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılına denk gelmiş olmasıyla daha yüksek bir manevi anlam kazanmış durumda.

Milletimiz 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, “Ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla giriştiği Milli Mücadelede; yokluk, imkansızlık ve fakirliğe rağmen vatan sevgisi, bağımsızlığa olan tutkusu, kararlılığı ve inancıyla vatanımıza ve bağımsızlığımıza kasteden işgalci güçlere boyun eğdirerek büyük bir kahramanlık destanı yazmış, istiklalimiz ve istikbalimiz karanlıktan kurtarılmıştır. Bu zafer sadece tarihi bir olay değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhumuzun Dünya milletlerine örnek teşkil eden bir simgesidir. Milletimiz, 101 yıl önce işgalcilere karşı gösterilen azim ve iradeye hala sahiptir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, ülkemizin bağımsızlığına ve geleceğine gölge düşürecek her türlü duruma karşı aynı milli birlik duygusuyla tepki göstererek ayakta dimdik durabilmiş olmamız, bu durumun en canlı kanıtıdır.

Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, geçmişten günümüze vatanımızın ve milletimizin birliği, beraberliği, aydınlık ve bağımsız geleceği için hayatını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi de saygı ve minnetle anıyorum.

DEVA Partisi kadroları olarak, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın liderliğinde büyük fedakarlıklarla bizlere bırakılan önemli bir mirasa, ülkemize, geçmişimizden aldığımız kararlılık ve inanç aydınlığında, geleceğe duyduğumuz güvenle sahip çıkmak, daha gelişmiş bir demokrasi ile daha gelişmiş bir toplum seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.