Yayınlama: 12.12.2023
Düzenleme: 12.12.2023 16:08
A+
A-

 Demirçalı: “Zihniyet değişirse, Yüreğir gelişir”

TOROS (Haber Merkezi) – CHP 24. Dönem Adana Milletvekili ve iş insanı Ali Demirçalı, Yüreğir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ve böylesine ağırlaşmış sorunların çözümü için toplumsal barışın kaçınılmaz olduğunu kaydeden Ali Demirçalı, “Ülkesini seven her insan, kardeşçe yaşamın yeniden inşası için bir tuğla koymak zorunda. Barışın ve kardeşliğin yeniden filizlendiği bir toplumda çözülemeyecek sorun yoktur” dedi.

Yüreğir’de büyümüş bir insan olarak ilçesinin içinde bulunduğu koşulların farkında olduğunu ifade eden Demirçalı, “Siyaset ve iş dünyasındaki deneyimimle, Yüreğir’in müzminleşmiş ve yumak haline gelmiş sorunlarını çözmek konusunda en ufak bir kaygım yok. Sorunlar çözüme kavuşturulmak için vardır. İş dünyasından gelen pratiğimle bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgiye ve beceriye sahibim. İşsizlik, yoksulluk, geri kalmışlık ve uyuşturucu belası, bir ilçenin kaderi olamaz. Bu kaderse de değiştirmek bizim elimizde. Fakat bunu başarmak için öncelikle, kardeşçe birlikte yaşadığımız günlere dönmek zorundayız. Bunu hayata geçirdiğimiz gün, özlenen Yüreğir’i de özlenen Adana’yı da güle oynaya inşa ederiz” şeklinde konuştu.

“Yol ve kaldırım yapmak lütuf değil”

Belediyecilikte hizmeti veren ve hizmeti alan açısından bakış açısının ve beklentilerin değişmesi gerektiğine işaret eden CHP Yüreğir Belediye Başkan aday adayı Demirçalı, “Yüreğir gibi çarpık kentleşmenin ve geri kalmışlığın hüküm sürdüğü bir ilçede yol ve kaldırım yapmayı önemli hizmetmiş gibi göstermek, Yüreğir’e en büyük zararı vermektir. Hizmet ve gelişmişlik açısından bu kadar geride kalmış bir ilçeyi büyük ölçekli ve radikal belediyecilikle ayağa kaldırmak mümkün olabilir. İşsizliğin çözümü için kafa yormazsanız, çarpık kentleşmeyi akılcı ve doğru kentsel dönüşüm projeleri ile hayata geçirmezseniz, sosyal belediyecilik ile insana dokunmazsanız, tüm bunları yaparken kaynakları doğru kullanmazsanız, arpa boyu yol gidemezsiniz” dedi.

“Yüreğir’e vefa, Yüreğir’e gönül borcum var”

Siyasette var olduğu günden bu yana ve özellikle de milletvekili olarak Adana’yı temsil ettiği süreçte haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadele vermekte tereddüt etmediğini vurgulayan Demirçalı, “Bugün ise doğduğum topraklardaki çarpıklıklara ve yanlışlara karşı Yüreğir Belediye Başkanı olarak mücadele etmeyi kendime hedef olarak seçtim. Bunu herkes biliyor ki; Yüreğir yanlış yönetiliyor. Önümüzdeki süreçte Yüreğir’de hayata geçireceğimiz değişim ve dönüşüm planını tüm detayları ile hemşehrilerimize aktaracağız. Bugün bilinmesi gereken şey şudur; ben Yüreğirli Ali Demirçalı olarak yüreğimle yola çıktım. Yüreğir için taşın altına elimi değil, gövdemi koymaya hazırım. Bunu yapacak bilgi birikimi ve cesarete sahibim. ” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.