Kılıçdaroğlu, Binbir yalan, iftira, montaj’la bizi yıpratmaya çalıştılar

Kılıçdaroğlu, Binbir yalan, iftira, montaj’la bizi yıpratmaya çalıştılar
Yayınlama: 14.06.2023
A+
A-

TOROS( Haber Merkezi) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, iktidarı eleştirerek “Binbir yalan, iftira, montaj’la bizi yıpratmaya çalıştılar. Devleti kuran partiyi terör örgütleriyle bir arada gösterme cüretini bile gösterdiler. Dokunulmazlık dosyalarıyla bizi tehdit eder oldular. Ama asla unutmasınlar, biz Kuvâ-yi Milliye geleneğinden geliyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Güzel bir Türkiye’yi inşa edecektik. Peki bu idealimizden vaz mı geçtik? Asla vazgeçemeyiz. İnançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın halen tutuklu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP’nin, nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa, o haksızlığın giderilmesi için mücadele eden bir parti olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Kişinin bizim partiden olup olmamasının hiç bir önemi yok. Önemli olan bu milletin iradesiyle seçilen bir milletvekilinin hala yasalara rağmen, anayasaya aykırı olarak hapishanede tutulması.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Atalay’ın tutuklu olması konusunda suskun davranmaması gerektiğini belirterek, Atalay’ın hapishaneden çıkıp TBMM’de yemin etmesi gerektiğini söyledi.

CHP’nin, demokrasinin, insan haklarının, düşünce özgürlüğünün güvencesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bizden olsun ya da olmasın, bir kişi haksızlıkla karşı karşıya kalıyorsa, ona sahip çıkmak, onun sesi soluğu olmak hepimizin ortak görevidir ve biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.