Kanlı’dan Zeydan Karalar’a “Sakin ol, tövbe et, özür dile” çağrısı

Kanlı’dan Zeydan Karalar’a “Sakin ol, tövbe et, özür dile” çağrısı
Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın temsil ettiği makama ve Meclis’in saygınlığına gölge düşürecek söz ve eylemlerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Oturumunda Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü münasebetiyle yapılan konuşmalar sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar, “Bugün ezan okunuyorsa CHP sayesinde okunuyor” dedi. MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar ise Karalar’ın bu sözüne karşılık “CHP döneminde camiler kapatıldı.” şeklinde bir ifade kullandı.

KARALAR’DAN AKIL ALMAZ SÖZLER

MHP’li Uçar’ın bu sözleri üzerine CHP’li Zeydan Karalar, “Sen yalanın Allah’ını söylüyorsun. Sen yalancının Allah’ısın. Otur yerine” gibi kabul edilemez sözler sarf etti. Zeydan Karalar’ın “CHP döneminde camilerin kapatıldığını ispat edin, istifa edeyim” sözü de salonda ve canlı yayında duyuldu.

YUSUF KANLI AÇIKLAMA YAPTI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, yaşanan olaylara dair açıklamada bulundu. Başkan Kanlı şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yerel seçim tarihi yaklaştıkça sinirlerinin gerildiği görülmektedir. Bundan kaynaklı olsa gerek, son Meclis toplantısında Yüce Allah’a hakaret anlamı taşıyan sözler sarf etmiş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Şehmus Uçar’a da orantısız bir tepki göstermiştir. Bu hal, bu tavır, bu sözler bir kere daha Meclis’in saygınlığına gölge düşürmüş, Karalar’ın temsil ettiği makama yakışmamıştır.”

“AYIPTIR, ÇİRKİNDİR, KÜFÜRDÜR”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Bütün kâinatın ve canlı-cansız bütün mahlukatın yaratıcısı ve sahibi olan Cenab-ı Allah’ı aşağılama anlamı taşıyan sözler ayıptır, çirkindir, küfürdür. Bunun bilerek ve isteyerek yapıldığı kanaatinde değiliz ama hem küfre düşülmüştür hem de canlı yayında kötü bir örnek olmuştur.”

“MECLİS ÜYEMİZE TEPKİSİ DE YANLIŞTIR”

“Bununla birlikte, aynı toplantıda Meclis Üyemize yönelik öfke de aynı şekilde yanlıştır. Sizin iddianıza karşılık demokratik bir hak olarak başka bir iddia ortaya koyan Meclis Üyemize gösterilen orantısız tepkiyi ve hakaret içerikli sözleri de kınıyoruz. Bu vesileyle Zeydan Bey’i sakin olmaya; önce tövbe etmeye, sonra Meclis Üyemiz Şehmus Uçar Bey’den, Meclis’ten ve Adanalı hemşehrilerimizden özür dilemeye davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.