“KEBAP DEDİĞİN ESKİ USUL ZIRHLA YAPILIR”

“KEBAP DEDİĞİN ESKİ USUL ZIRHLA YAPILIR”
Yayınlama: 29.10.2023
Düzenleme: 29.10.2023 09:28
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Songül Bulut/Meryem Ünal – Kebap denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Adana’da Seyfo Usta ismi ile bilenen Kebap ustası önemli bilgilendirmede bulundu.

Adana’da Büyüksaat civarında Tarihi Şampiyon Ocakbaşının sahibi olan Seyfettin Tanış 40 yıldır yılmadan bu iş ile uğraşıyor. Danış, “Ben bu işe 8 yaşında bulaşık yıkayarak başladım. Sonrasında ustalarımı izleyerek, onlardan öğrenerek buralara kadar geldim” diyerek konuşmasına başladı.

Kebap ve ciğerini nasıl yaptığına değinen Danış şunları söyledi; “Ciğer dişi danadan yapılmaz. Erkek olması gerekiyor. Çünkü dişi kokar. Ben bu işin erbabıyım, işimi hakkıyla yapıyorum. Ben kebabın da kuşbaşının da en iyisini yaparım ve bu söze kalıbımı basarım. ‘Daha iyisini yaparım’ diyen buyursun gelsin.”

“İŞİ HAKKIYLA YAPTIĞIM VE BUNUN REKLAMINI YAPMAYIP MİLLETİN GÖZÜNE SOKMADIĞIM İÇİN ÇOK PARA KAZANAMIYORUM”

Seyfettin Danış, “Bende para da yok, yalan da yok. İşi hakkıyla yaptığım ve bunun reklamını yapmayıp milletin gözüne sokmadığım için çok para kazanamıyorum. Ben ne baba parasını kullanarak ne de medyayı kullanarak buralara geldim. Ben kendi hakkımla buralara geldim. Şu an bu işi çok çok iyi yapamayan, hakkını veremeyen insanlar bile yanına 3-5 popüler çocuk alıyor, reklam yapıyor ve ünlü oluyor. Milleti kandırıyorlar” dedi.

Danış kebap yapmak için et seçerken nelere dikkat ettiğinden bahsetti; “Kebap dediğin eski usul zırhla yapılır. Ben teknolojiden, makinelerden anlamam. Kebabımın içinde kaburga, tok et, et yağı ve but olur. Kuyruk yağsız kıyma yapılmaz. Kim yapılır diyorsa bu işi yeterinde iyi bilmiyor demektir. Ciğerde de hayvan 1 yaşını geçmeyecek. 1 yaşını geçtikten sonra et sertleşir, yerken keyif vermez. Benim aldığın en ağır hayvan da 14 kilo. 14 kiloyu geçmeyecek. Kısacası et erkek ve genç hayvanın eti olacak. Ciğerde dişi alırsan kokar ve sakız gibi olur. Bu işi hakkıyla yapmayacaksan boşa insanları kandırmaya gerek yok.”

“KEBABIN REKLAMI YAPTIRILMAZ.”

Danış, konuşmasının sonlarında şunlara değindi; “Biz bu işi hakkıyla yapıyoruz. Medyayı da kullanmıyoruz. Medyaya beni tanıtsın diye para vermem. Medyaya haber yapsın diye para veren insanları kandırıyordur. Biri gelir kendi fotoğraf çeker, haber yapmak ister o ayrı. Ama ben bunu para vererek yaptırmam. Kısaca kebabın reklamı yaptırılmaz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.