Kaya “Yeni kurulacak federasyon ile bizim hiç  ilgimiz yok”

Kaya “Yeni kurulacak federasyon ile bizim hiç  ilgimiz yok”
Yayınlama: 01.12.2022
A+
A-

 

 

Muhtarlıkta yılların tecrübesi ile bilgi birikimini muhtarlığa adayan, kurmuş olduğu Köy ve Mahalle idareleri muhtarlar derneği çatısı altındaki muhtarları daha geniş bölgeye yayarak Federasyon kurduklarını ifade eden Başkan Osman Kaya “Şimdi yeni bir federasyon kurulacakmış ve bu kurulacak federasyonla bizimle uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yoktur.Şu an mevcut olan muhtarlarımızla mevcut belediyelerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz.Adana büyükşehir belediyemiz dahil tüm belediye başkanlarımızla ve ekipleri uyum içerisinde çalışıyoruz.

Türkocağı mahalle muhtarı ve aynı zamanda Köy ve mahalle muhtarlar derneği genel başkanı olan Osman Kaya Federasyon kurduklarını ve bölge olarak muhtarlarımızın çalışmalarını, sosyal hakları ve sorunlarını yakından takip ederek bu kurmuş olduğumuz federasyon çatısı altında toplanmaya çağırıyorum. 35 yıllık muhtarlığım boyunca tek işim; halkın sorunlarını çözmek, onlara en iyi hizmeti verebilmek ve kısacası insan odaklı çalışmak olduğunu savunan Kaya “Bugünde dünde olduğu gibi ve gelecek dönemde de değerli mahalle sakinlerimin yanısıra, muhtarlarımızla birlikte tek çatı altında  en iyi hizmeti sunabilmek, bölgemizde federasyonumuza üye olan muhtarlarımızın özlük haklarını ve son çıkan mahalle yasalarıyla gerekli çalışmaları yapmak olduğunu,yeni kurulacak muhtarlar federasyonu ile uzaktan yakından benimle,üye muhtarlarımızla hiçbir ilgilerinin olmadığını   “söyledi.

Adana ve diğer komşu şehirlerde bulunan muhtarları bir araya getirerek kurulan Federasyon ile dağınık olarak çalışmaların son bulacağını, birlik içerisinde güzel projelere imza atacaklarını vurgulayan Kaya “Federasyonumuz sayesinde muhatap hale geleceklerini muhtarlarımızın ciddi sorunlarla karşılaştığını ve özlük haklarından mahrum kalmaması için birlikte hareket etmenin faydalı olacağını, muhtarların sorunlarının çözülmesi ile halka daha iyi hizmet edileceğini” belirtti.

Adana ve 13 ilçemizdeki mahalle muhtarlarımız ile bölgemiz içinde yer alan Mersin, Tarsus, Osmaniye’deki muhtarlarımızı bir çatı altında görmek ve sorunlarımızı giderme açısından ayrıca fikir alışverişi yaparak yetkili makamlara iletme baazında iyi çalışmaların olacağını söyleyen Köy ve Mahalle muhtarları genel başkanı Osman Kaya “Bu meslekte yıllarımı verdim. İleriki dönemde seçilecek mahalle muhtarlarımıza güzel birşeyler bırakmak, bizlere  oy vererek seçen semt sakinlerimizin sorunlarını çözmek, onların sıkıntılarını gündeme getirerek görevimizi yapmak istiyoruz. Çünkü, muhtarlar bir mahallenin mülki amiridir. Bizler Kaymakamı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanını temsil ediyoruz.Bizler seçilmiş kişileriz. Bu yüzden biz muhtarların mahalle içinde sorumlulukları ağır olduğunu” ifade etti.

Mevcut Belediyelerle uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Kaya “Geçtiğimiz hafta E-5’in altında kalan muhtarlarımızla birlikte Güney Yıldızı hastanesinin kapanmasını istemiyoruz. Çünkü bu çevrede oturan insanların ekonomik açıdan dar gelirli vatandaşlarımız olduğu için bu hastaneyi devletimizin alması için gerekli başvurulacak neresi varsa sonuna kadar mücadelemiz diğer mahalle muhtar arkadaşlarımızla birlikte sürdürmekte kararlıyız.”dedi. HABER:SERDAR AKIN-EDA ARSLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.