KARNAVALIN SİMGESİ PORTAKALLI HELVA OLDU

KARNAVALIN SİMGESİ PORTAKALLI HELVA OLDU
Yayınlama: 18.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’daki Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, 13-21 tarihleri arasında devam ediyor.

Bu yıl 12’ncisi “Nisan’da Adana’da” sloganıyla organize edilen karnavalda Atatürk Parkında kurulan stantlarda satışlar devam ediyor.

3 kuşaktır helvacılık yapan Mustafa Ruhi Akan portakallı helvanın yoğun gördüğünü belirterek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Festivale özel ürünlerimiz var. Portakallı helva, güllü fıstıklı helvamız var. Portakallı helvamızın içeriği kesinlikle esans, renk koruyucu, glikoz madde yok. Portakalı kurutuyoruz ve rondodan geçiriyoruz. Daha sonrasında yeni ürettiğimiz fındıklı helvamız var içinde. Ayrıyeten fındıklı, fıstıklı helvamız var. Fıstıklı ve cevizli helvamızın kilosu 250 TL, portakallı ve limonlular 300 TL. Gelen misafirlere portakallı helvayı daha çok satıyoruz. Müşterilerden genellikle olumlu tepkiler alıyoruz. Helvamızı seviyorlar. Festival bu sene beklentimizi çok karşılamadı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.