Kanlı:Bu Devlet ile ancak gurur duyulur!

Kanlı:Bu Devlet ile ancak gurur duyulur!
Yayınlama: 01.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Türkiye, küresel güçlere karşı ve teröre yönelik büyük bir mücadele verirken, Devlet-Millet dayanışmasıyla da tarih yazıyor! Enkazların kaldırılması çalışmaları, barınma merkezlerinin kurulması, konut ve hastane temellerinin atılması; tüm bunları kısa zaman içinde devreye alan bir devlet yönetimi var.” dedi.

Yusuf Kanlı kurumları ziyaret edip bilgi alıyor

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, teşkilatların başında seçim çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan tüm dünyada “Asrın felaketi” olarak kabul edilen, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana’da yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Hasarlı binaların yıkılması, evine giremeyen vatandaşların barınma ihtiyaçları ve çözüm süreçleriyle ilgilenmeye devam eden Başkan Kanlı kurumları da ziyaret ederek yetkililerden bilgi alıyor.

Konteyner kent inşaatını gezdi

Yusuf Kanlı bu kapsamda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Adana İl Müdürü Halit Ergin’e ziyarette bulundu. İl Başkan Yardımcıları Mükremin Kara ve Sayım Azmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Yusuf Kanlı, deprem sonrası devam eden çalışmalara dair bilgi notları alırken, vatandaşların teşkilatlara ilettiği sorun ve talepleri de paylaştı. Yusuf Kanlı, daha sonra merkez ilçe Çukurova’da Şambayadı Mahallesi’nde  yapımı süren konteyner kent inşaatını gezdi, şantiye yetkilileriyle görüşerek güncel durumu öğrendi.

“Adana dışarıdan gelen afetzedeleri de barındırıyor”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan şehrimizde 13’ü yıkılan, bin 60’ı ağır hasarlı, 2 bin 360’ı orta hasarlı ve 16 bin 46’ı ise az hasarlı olarak tespit edilen binamız var. Tespit çalışmaları devam ediyor. Adana’da bir taraftan dışarıdan gelen depremzede vatandaşlarımıza hizmet verilirken diğer taraftan Adana’da konutları yıkılan ya da evleri hasar gören hemşehrilerimizin de barınma ihtiyaçları karşılanıyor.” diye konuştu.

Konteyner ve kalıcı konut çalışmaları başladı

Kanlı devamla şunları söyledi:

“Bir süre önce başlatılan konteyner kent inşaatı çok önemli. Gezdiğimiz Çukurova ilçesinde Şambayadı mahallesinde 500 konteynerda 2 bin insanımızın barınması planlanıyor. Ayrıca Sarıçam ilçemizde de 3 ayrı yerde konteyner kentler kurulacak ve toplamda yaklaşık 10 bin vatandaşımız buralarda kalabilecek. Çevre düzenlemeleri de düşünülen yerleşim bölgesinde, her ailenin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde tasarlanan konteynerlerin çok kaliteli ve sağlam olduğunu gördük. Diğer taraftan Sarıçam’da başlayan kalıcı konutlar, Çukurova, Ceyhan ilçelerinde devam edecek. 3 bin kalıcı konut yapılacak ve başlayan inşaatların bir yılda teslim edilmesi planlanıyor.”

“Allah devletimize zeval vermesin”

Dünyada bu kadar geniş alanda bu kadar yıkıcı olan ve 15 milyona yakın insanımızın etkilendiği bir felaketin yaralarını sarabilecek ülke sayısının çok az olduğunu belirten MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı “Ama Türkiye, Devlet-Millet dayanışmasıyla tarih yazıyor! Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti dimdik ayakta. Enkazların kaldırılması çalışmaları, barınma merkezlerinin kurulması, konut ve hastane temellerinin atılması; tüm bunları kısa zaman içinde devreye alan bir devlet yönetimi var. Tüm imkânlarıyla sahada olan bu devlet ile ancak gurur duyulur! Bizler de gerek siyaset kurumları olarak gerekse birer vatandaş olarak bu zorlu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.