Kadınlarda ve Erkeklerde Göz Ardı Edilen Kanser Belirtisi

Kadınlarda ve Erkeklerde Göz Ardı Edilen Kanser Belirtisi
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın- Kalp hastalığından sonra kanser, Dünya’da ikinci en yaygın ölüm nedenidir. Uzmanlara göre, kanserinizi erken teşhis etmek ve tedavi etmek bakış açınızı iyileştirebilir. Bununla birlikte, bazı kanserlerin belirtileri ince olabilir ve kolayca gözden kaçabilir. İşte hem erkeklerde hem de kadınlarda en sık göz ardı edilen kanser belirtileri.

1.Kemik ağrısı

İster vurucu bir ağrı, ister donuk bir ağrı hissi olsun, kemik ağrısının herhangi bir belirtisi kemik kanseri belirtisi olabilir. Amerikan Kanser Derneği’nin bildirdiğine göre, şişlik veya kırıklar da yaşayabilirsiniz.

2.Vücut Döküntüsü

Döküntüler, enfeksiyonlar veya alerjik reaksiyonlar gibi her türlü sağlık durumunu gösterebilir. Ayrıca kan kanseri olan lösemi belirtisi olabilirler. Uzmanlara göre anormal kan hücreleri, normalde kılcal damarların ciltte sızmasını engelleyen ve patlatan trombositlerin üretimini bozar. Sonuç olarak, lösemili kişiler ciltte peteşi adı verilen küçük kırmızı, mor veya kahverengi lekeler görebilir.

3.Göz ağrısı

NHS’ye göre, gözlerin içinde veya çevresinde ağrı, gölgeler ve ışık parlamaları, bulanık görme veya görme kaybı gibi göz kanseri belirtisi olabilir.

4.Sık sık baş ağrısı

Hepimizin burada burada bir baş ağrısı oluyor, ancak olağandışı yeni baş ağrısı modelleri veya şiddetinde artış fark ederseniz, Mayo Clinic bunun bir beyin tümörü belirtisi olabileceğini söylüyor.

5.Göğüste ağrılı yanma hissi

Amerikan Kanser Derneği’ne göre, sık sık mide ekşimesi atakları veya yemek yedikten sonra göğüste sürekli düşük seviyeli bir ağrı hissi yemek borusu kanseri veya mide kanseri belirtileri olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.