Kadın muhtarlardan öğrencilere kampanya

Kadın muhtarlardan öğrencilere kampanya
Yayınlama: 25.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Her yıl okullar açılmadan öğrencilerin çanta, kırtasiye ve kıyafet telaşı başlarken durumları iyi olmayan öğrenci velileri ise  kara kara düşünüyorlar. Ekonomik şartlarının okul ihtiyacını karşılayamayan veliler genelde ilk gittikleri yer mahallesinin muhtarları oluyorlar. Muhtarların bu konuda yaptırım güçleri olmadıkları için genelde Valilik ve belediyelere yönlendiriyorlar. Bu sıkıntıları gören Toros mahalle muhtarı Sibel Polat, Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Günay Şahin, KADER Adana Şube Başkanı Zuhal Özbelli aynı zamanda hepsi de anne olarak duygusal bir fikir birliği yaparak ihtiyacı olan mahallelerindeki öğrenciler için bir yardım kampanyası “ÇANTASINA BİR KALEM’DE SEN KOY ” adı altında başlattılar.

KADIN MUHTARLAR BU KAMPANYAYA DESTEK İSTİYORLAR

Mahallesinde 200 öğrencinin çanta ve kırtasiye alacak durumlarının olmadığını yapmış olduğu tespitlere dayanarak yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Günay Şahin “Yeşilyurt mahallesinde oturan öğrencilerimizin gerçekten ihtiyacı olduğunu her konuştuğum aile çanta fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve bunun yanında defter, kalem gibi kırtasiye giderlerinin bütçelerini aştığını söylediler. Gıdalarından kısarak almayı düşündüklerini ve bu yüzden bizden yardım etmelerini istediler. Bende arkadaşlarımla fikir görüşerek böyle bir kampanya ile yardım edebileceğimizi düşündük. Biz kimseden para istemiyoruz. Sadece bize çanta, kalem, defter, silgi vb.malzemeleri alarak getirmeleri ve bizde ihtiyaç sahipleri öğrencilerimize ulaştırmayı düşünüyoruz. Bu yüzden buradan herkese çağrıda bulunarak ‘Çantasına bir kalem de sen koy’ kampanyamıza destek olunmasını ve öğrencilerimizi okul açılmadan sevindirmek benim gibi her annenin istediği şeydir” dedi.

İlk girdiği seçimi kazanarak başarılı çalışmalara imza atan Toros mahallesinin güleryüzlü yardımsever muhtarı Sibel Polat ‘çantasına bir kalem koy’kampanyasına destek vererek çanta ve kırtasiye ihtiyacı olan öğrencileri tespit ettiğini okullar açılmadan çocukları sevindimek istediğini belirterek şunları söyledi “Muhtarlığımın 3.yılında önceki yıllarda olduğu gibi okullar açılmadan bu konuda bir çok aileden çanta ve kırtasiye isteklerini aldığımız için bu yılda talep daha da arttı.Ekonomik açıdan bu malzemeleri alamayanlar var.Çünkü piyasa araştırmalarımız  sonucunda  bir çantanın fiyatı 400-500 tl olmuş.Asgari ücreti alan aile iki çocuk okutuyorsa bunları alması imkansız.Bunun yanısıra içine alacağı kalem defter gibi kırtasiye ile birlikte rakam yükseliyor.Bizim bu kampanyamıza destek istiyoruz.Yardım edecek olan kişi ve kurumlardan para istemiyoruz.Sadece çanta,kalem,silgi defter alarak bizlere iletilmesi ve akabinde ihtiyacı olan elimizdeki listede bulunan öğrencilerimize ulaştırmak olduğunu ve onların bu sevincine, mutluluğuna ortak olmak istiyorum.”

Destek isteyenlerden KADER Adana Şube başkanı Zuhal Özbelli’de projeye katılarak ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek üzere çalışmalara başladığını ifade ederek “Bir çocuğa yardım etmek her annenin olduğu gibi bende bir anne olarak eğitim gören çocuklarımıza yardım etmek hepimizin görevidir.Bu projeye katkıda bulunmak üzere var gücümüzle çalışmalara başladık.’Çantasına bir kalemde sen koy’ kampanyamıza destek olunmasını ve bir kalem dahi olsa çocuklarımızı sevindirecektir” dedi.

Bu arada muhtarlar bu projeye katkıda bulunan  söz konusu çocuğa yardımsa bu konuda şimdiye kadar bir çok minik yüreklere dokunmuş olan Erol Baksi  yanımızda olup projeye destek vermesi bizim için çok büyük bir şans. Böyle güzel yürekli adamların çoğalması dileğimle kampanyamıza destek veren, verecek olan tüm dostlarımıza teşekkür ettiklerini” söylediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.