Bilim insanları Adana’yı konuştu

Bilim insanları Adana’yı konuştu
Yayınlama: 14.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Mimar Odası Adana Şubesi’nin 3 Ekim Dünya Mimarlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği  “Sağlıklı ve yaşabilir kent için mimarlık” panelinde 4 bilim insanı farklı bilimsel açılardan Adana’yı ele aldı.

Dünya mimarlarının bu yıl ‘Esenlik İçin Mimarlık’ temasıyla kutladığı 3 Ekim Dünya Mimarlar Günü çerçevesinde etkinliklerini sürdüren TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin, Eczacılar Odası Konferans Salonu’nda düzenlediği panelde 4 bilim insanı kendi alanından başlıklar üzerinden ‘’Adana’da sağlıklı ve yaşanabilir kent modeli’’ sunumu gerçekleştirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği etkinlikte, panelistler Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Havva Alkan Bala, “Gündelik Yaşam Deneyimleriyle Adana Kent Sağlığı İzlenimleri”, Doç Dr. Nermin Merve Yalçınkaya “Sağlıklı Kent ve Sakin Şehir Örneğinde Sürdürülebilir Kent Modeline Genel Bakış”, Doç. Dr. Sedat Gündoğdu “Atık Yönetimi ve Kent Sağlığı”, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ise “Kent Mimarisi ve Halk Sağlığı” başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

KARALAR: BİLİM İNSANLARININ ÖNERİLERİNE AÇIĞIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sivil toplum ile yerel yönetim işbirliğine açık bir belediye yönetttiklerini vurguladığı konuşmasında Adana’nın mevcut durumunu bildiklerini ve mali disiplin sağlayarak ihtiyaç olan projelere kaynak aktardıklarının altını çizdi. Adana’da yapılan 2 adet battı çıktı projesinin bulunduğunu ve bu iki projenin de bakanlık tarafından yapıldığını hatırlatan Karalar, D-400 Karayolu üzerinde otogar mevkiinde yapılan battı çıktının ise belediyenin yaptığı tek altgeçit olduğunu ve 86 gün gibi kısa bira-rede bitireceklerini aktardı. Karalar, bilim insanlarının bir önerisi olduğu takdirde birlikte çalışmaya da hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

SEDAT GÜL’DEN TEŞEKKÜR

Moderatörlüğünü Mimar bahattin Şahin’in yürüttüğü panelde konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Uluslararası Mimarlar Birliği’nin 2022 yılını ‘’Sağlık için tasarı yılı’’ ilan ettiğinin altını çizerek, 4 bilim insanının Adana kent hakları ve sağlıklı yaşanabilir bir kent başlığında buluşturarak deneyim ve çalışmalarını paylaşmak istediklerini kaydetti. Gül, ‘’3 Ekim vesilesiyle üyelerimiz ve Adana halkına yönelik ay boyu düzenleme arzusunda olduğumuz etkinlikler çerçevesinde kentimize mimarlık mesleğinin yanında çevresel sağlık ve halk sağlığı gibi başlıklarla bütüncül bir bakış açısı ve bilinç oluşturmak istedik. Birbirinden kıymetli panelistlerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Biz Mimarlar Odası Adana Şubesi olarak kente karşı tarihsel sorumluluklarımızı karanlıkla sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Sunumların ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan panelistlere Mimarlar Odası tarafından birer plaket takdim edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.