“İyilik kadim bir medeniyet hareketidir”

“İyilik kadim bir medeniyet hareketidir”
Yayınlama: 07.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının 48. Kuruluş Yıl Dönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Törene katılan Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Ramazan Saygılı,  temelleri 1974 yılında atılan ve o günden bu yana Kıbrıs halkının ve anavatan Türkiye’nin her daim yanında olan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının 48. Yıl dönümünü kutluyor olmanın heyecanını yaşadıklarını bilirtti.

Saygılı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Sezai Sezen, Kızılay dostları ve seçkin bir davetli grubunun katıldığı törendeki konuşmasına, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın gönül dolusu selamlarını getirdiğini vurgulayarak başladı.

Türk Kızılay olarak; Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının temsil ettiği değerlere, faaliyetlerine ve daha da önemlisi ileriye yönelik çizmiş olduğu misyon ve vizyona geçmişten bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceklerini belirten Saygılı,  şunları kaydetti:

“Bizler bu vizyonla şu an içinde bulunduğumuz Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Başkanlık Ofisi ve Kültür Merkezini hizmete aldık ve en büyük temennimiz Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı önderliğinde ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen faaliyetlere elimizden gelen desteği vererek; sağlık, eğitim, sosyo-kültürel ve diğer alanlarda Kıbrıs halkına yönelik yürütülen hizmetlere artan bir ivmeyle devam etmektir.

Sezai Sezen Başkanımızın öncülüğünde, siz değerli Yönetim Kurulu üyelerinin ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının tüm fertlerinin özverili çalışmalarıyla bugün birçok alanda Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı kendinden övgüyle bahsettirmektedir.”

Genel Sekreter Saygılı,  “Kurumlarımız arası koordinasyon ve iş birliğiyle yürütülmekte olan ‘Güvenli Kan Temini’ projesi sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı yıl boyunca ülke genelinde gezici kan bağış ekipleriyle hem kan bağışının önemi hakkında toplumsal farkındalığı arttırmakta hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kan stoklarına kritik bir katkı sunmaktadır. 2022 yılı içerisinde 7.000 üniteden fazla kan bağışı alınmış olması ise bu başarının en büyük göstergesidir” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.