İYİ Partili Zorlu’dan yeni bir zikzaklı açıklama

Kürşat Zorlu, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun, yerel seçimlerde CHP ile birlikteliğe karşı olduğunu ve Eskişehir özelinde AK Parti ve MHP’nin desteklenebileceği açıklamasına takkiye yaparak, bu açıklama partinin kurumsal kimliğini bağlamaz dedi

İYİ Partili Zorlu’dan  yeni bir zikzaklı açıklama
Yayınlama: 01.08.2023
A+
A-

TOROS – İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından Tüm Emekliler Derneği Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Zorlu, yerel seçimlerde CHP ile birlikteliğe karşı olduğunu ve Eskişehir özelinde AK Parti ve MHP’nin desteklenebileceğini söyleyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarının partinin kurumsal kimliğini temsil etmediğini belirtti.

Zorlu, “Ortaya konulan bu görüş, vekilimizin kendisine aittir. Bu görüş partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir. Bizim iki temel özelliğimiz var. Böylesine stratejik ve seçim sürecini etkileyebilecek bir konuda, yetkili kurullarımız görüşlerini alarak kararlarımızı şekillendiririz. Bu şekillendikten sonra da kurumsal görüşümüzün açıklandığı merciler bellidir.
Dolayısıyla bu görüş bizi temsil etmiyor. Fakat şunu da ifade etmek isterim. İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki duruşu çok merak ediliyor. Çünkü bugün ülkemizin yaşadığı bu kıskaç siyasetinde,Türkiye’yi merkezine alarak büyüyebilecek yegane parti İYİ Parti. Bunun farkındayız. Bunun gerçekliğini de vatandaşlara anlatma sorumluluğumuz var. Seçim iş birliği taktiksel bir meseledir. Bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Ama hiç kimse İYİ Parti’ye bu konuda bir baskı yapmaya kalkmasın. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Bu seçimlerin parlayan yıldızı olacağız” dedi.

Zorlu, “İktidarı hedefleyen bir parti için esas olan nedir? Elbette kendi kadrolarıyla, ilkeleriyle, değerleriyle milletin karşısına geçmek ve oy talep etmektir. Bence bu konuda yanlışlık yapılıyor.
İYİ Parti’nin bu konuda doğal bir hakkı olmasına rağmen, kimi zaman yorumlarda ve değerlendirmelerde İYİ Parti’yi kıskaç siyaseti içinde tutmaya çalışan bir anlayışı görüyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu kıskacı yaracağız ve İYİ Parti’yi yaklaşan yerel seçimlerde sonra da genel seçimlerde milletimizin yüzünü döndüğü yegane parti haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.