İstasyon Meydanında kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platformu” ilgi büyük

İstasyon Meydanında kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platformu” ilgi büyük
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti ilçe başkanlarıyla birlikte, İstasyon Meydanında kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platform” nu ziyaret ederek destek verdi. Başkan Gülaçtı; “Dünya susarken, İslam ülkeleri susarken liderimiz her zaman mazlumlardan yana olmuştur, Türkiye gibi duruşları olan tek bir ülke yok” dedi.

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Bekir Nennioğlu ve ekibi tarafından kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platformu”na ilgi çok büyük oluyor, siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin ve sade vatandaşların uğrak yeri olmaya devam ediyor.Sağlık-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Bekir Nennioğlu ve ekibi tarafından kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platformu” çadırına ilgi gittikçe artıyor. Memur-Sen ve İHH Türkiye genelinde eylemlere imza atıyorlar.

Adana İstasyon meydanında kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platformu”na siyasiler, sivil toplum örgütleri ve Adana halkı ilgi göstermeye devam ediyor. Başkan Nennioğlu hemen hergün saat 11 ila 14 arasında orada oluyor ve gelen konukları ağırlamaya devam ediyor.

Çadır 7/24  açık ve herkes sırayla nöbet tutuyor, halk bilgilendiriliyor. Gazeteci Fatoş Tekbaş’ın yazdığı “Kudüs” Özgürlüğünü Arayan Topraklar isimli kitabını takdim ederek, yapılan bağışlar AFAD ve İHH’ye yapılıyor ve bu yardımlar Gazze’ye gönderiliyor.Ayrıca çocuklar için balonlar hazırlanmış bu balonların bir yüzünde “Filistin’e Özgürlük, diğer yüzünde ise Hanzala yüzünü dönsün artık” yazıyor.   10 bin stiker üzerinde “Filistin’de soykırıma dur de!” diye yazan etiketler gelen ziyaretçilerin yakalarına yapıştırılarak farkındalık yarattılar.Hanzala kim?

Filistin’de 33 gündür kıyamet kopuyor. İsrail bütün kudurmuşluğu ile Gazze’ye bombalar yağdırmaya devam ediyor. Gençler, kadınlar ve çocuklar ölüyor. Bu tarihe kadar 5 bin çocuk öldü. Gazze’de hiçbir çocuk büyümüyor. Büyümeden bombaların  altında yaşama veda ediyor.

Hanzala; Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin ünlü çizgi karakteri.Baba adı: Önemli değil.Annesinin adı: Nakba (Filistinliler işgalin ardından Filistin topraklarında İsrail Devleti’nin ilan edildiği 15 Mayıs 1948′i Nakba günü olarak tanımlar.)Kız kardeşinin adı: Fatıma.Ayakkabı numarası: Bilinmiyor. Çünkü Hanzala hep yalın ayak dolaşır.Hanzala 10 yaşında bir çocuktur, büyümez. Çünkü Naci Ali, Filistin’i bu yaşta terk etmek zorunda kalmıştır. Hanzala’nın sırtı okuyucuya dönüktür, elleri arkada birleşmiştir. Bu duruşuyla ülkesinin işgalini protesto etmektedir.”

Başkan Bekir Nennioğlu; “Filistin’de Gazze’de, bütün şehirlerinde acı hikayeler yaşanıyor. Bebekler gözlerini açmadan bu dünyaya veda ediyorlar. Yahudiler acımadan bütün savaş kurallarını hiçe sayarak, hastane, okul ve Birleşmiş Milletler kampını vuruyor” diye konuştu.10 gündür kurulan “Filistin Halkı Dayanışma Platformu” na ilgi artarak devam ediyor.  9 Kasım günkü konuğu Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı beraberinde Ak Parti il Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları İl Başkanı Hacer Söylemez ile birlikte platformu ziyaret ettiler.Başkan Gülaçtı konuşmasında; “Sizi takip ediyorum gerçekten iyi şeyler yapıyorsunuz, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler, bu işlerde öncülük etmesi bizleri memnun ediyor. Toplumumuzun duyarlılığını ön plana çıkartmış oluyoruz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde gerçekten tüm dünya mazlumlarına sahip çıkan bir yapıya sahibiz. Türkiye gibi bu duruşları sergileyen bir ülke yok. Maalesef Müslüman ülkeleri yani bir şey söylemiyor. Net keskin belirli söylemleri yapabilen başka bir lider yok.

Liderimizin bu eyleminden sonra da görülüyor ki, seyir de değişmeye başladı. Artık geri adımlar atılmaya başlandı. Hatta dünyadaki duyarlılığa da bir nebze olsun sebep oldu.Tüm dünyada artık bu konuda bu işgalin yaptığı zulmün, soykırımın karşısında. Burada sadece bir gruba silahlı bir örgüte savaş ilan etmiş değil.

Çocuk, genç, yaşlı demeden, sivil demeden herkesle karşı bir savaş ilan ediyor. Bu durum bizi  üzüyor. Gerçekten içimiz kan ağlıyor. O çocukların halini gördükçe bu uykularımız kaçıyor. Allah’ın izniyle inşallah en kısa sürede bu iş bitecek. Ülkemizin güçlü lideri var. Liderimizin temaslarının farkındayız, kısa sürede bu savaşa bir dur diyeceğine inanıyorum. Sizlerin de burada yaptığı güzel bir eylem. Teşekkür ediyorum. Güzel bir oluşum. Bizler de AK Parti teşkilatları olarak burada beraberiz. Ak Parti olarak elbette bağışlarımızı yapacağız, bunun sizin aracılığınızla olması ayrıca takdir edilecek bir durum” diyerek Başkan Nennioğlu’na ve diğer sendika başkanlarına teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.