İşitme engellilerin “sesi” oldular

İşitme engellilerin “sesi” oldular
Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA)-Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği illerde işitme engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı görev yapan işaret dili tercümanları seferber oldu.

Bakanlığın koordinasyonunda görevli olanlar ile sivil toplum kuruluşları ve bireysel gönüllü işaret dili tercümanlarından oluşan 110 kişilik ekip, depremin ilk gününden itibaren işitme engelli depremzedelerle daha hızlı iletişim kurmak, ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahada çalışmalara katılıyor.

Ebeveynleri de işitme engelli olan 27 yaşındaki tercüman Keziban Şipar, “ana dili” olarak tanımladığı işaret dilini kullanarak başta Osmaniye olmak üzere depremin etkilediği illerde işitme engelli depremzedelerin barınma, işitme cihazı, cihaz pili ve biyonik kulak gibi ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda aracılık ediyor.

Masal Park otopark alanına kurulan geçici barınma merkezinde işitme engelli iki çocuk ile aileleri arasında iletişimi de sağlayan Şipar, gönüllü ve bölgede görevli diğer işaret dili tercümanlarıyla depremzedelerin yardımına koşuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.