Oğlunun kurtarılmasını sağlayan baba buruk sevinç yaşıyor

Oğlunun kurtarılmasını sağlayan baba buruk sevinç yaşıyor
Yayınlama: 13.02.2023
A+
A-

 

 

(AA)-“Asrın felaketi” Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesindeki 5 katlı apartmanın enkazından 63 saat sonra çıkarılan lise öğrencisi Gürkan Öztürk’ün babası yaşadıklarını anlattı.

Ürgenpaşa Mahallesi Altınevler Sitesi’nde, ders çalışmak için gittiği ve yalnız kaldığı dedesinin evinde depreme yakalanan 19 yaşındaki Gürkan Öztürk’ün kurtarılması için büyük çaba gösteren baba Ertuğrul Öztürk, oğluna kavuşmanın buruk sevincini yaşıyor.

Baba Öztürk, pazartesi sabahı saat 04.17’de büyük bir sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.

O sarsıntının şokuyla dışarı çıktıklarını belirten Öztürk, “Dışarıya adım atınca ilk aklıma gelen oğlum Gürkan oldu. Dedesinin evine ders çalışmak için gitmişti. Hemen oraya gittim, 5 dakika sürmedi. Oraya vardığımda zaten acı bir durumdu, bir can pazarıydı. Her yer çökmüştü. Üçüncü kat, iki metre yan kaymış ve diğer binaya yapışmıştı. Oraya vardıktan sonra binanın etrafında da molozlar doluydu.” diye konuştu.

– Kurtarma çalışmalarında görevlilere nokta atışı yer tespiti yaptı

Öztürk, çevredekilere ve yaşananlara aldırış etmeden enkazda arama çalışmasına başladığını vurgulayarak, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

“Balkonun önündeki bütün perdeleri kestim. Hafriyatları temizledim. Bel fıtığım da vardı. Zor şartlarda yaptım onu da. Binanın batı tarafında ‘baba’ diye ses duydum. Betonun üzerine yattım, aldığım taşı vurmaya başladım. Vurdum vurdum dinledim. Dönüş oldu derinden. Dönüş olunca yine ses verdim. ‘Beni duyuyorsan dönüş yap.’ dedim. Tepki gösterdi, taş sesi gelmeye başladı. O durumda her taraf yıkılmış, felaket. Yardım çok zor bir iş yani. Devletin de işi zor. Öyle bir durumda ancak bizlere iş düşüyor. Bizleriz devlet. Biraz yağmurda da yine devam ettim. Her 15 dakikada bir taşla haberleşerek iki günü geçirdik. Gelen AFAD görevlilerine, ‘Çocuk burada yaşıyor, tepki var.’ dedim. Kendilerine de dinlettim. Askerimiz, Romanya arama kurtarma ekibi, AFAD ve İstanbul’dan gelen ekipler işi sıkı tuttu. Özveriyle üçüncü kattan bloku delerek aşağı kadar indi. Ben de yerini izah ettim. Aynı dediğim yerden çıktı.”

Oğlunun enkazdan kurtarılmasının sevincini buruk yaşadığına işaret eden Öztürk, hastane sürecinin ardından Ceyhan ilçesindeki ağabeyinin evine geldiklerini aktardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.