“İNSANLAR ARTIK REEL PARA İSTİYOR”

“İNSANLAR ARTIK REEL PARA İSTİYOR”
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri artırma kararı sonrası altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın fiyatı 1700 lirayı aştı. Adana’da Kuyumcular çarşısında 39 yıldır kuyumculuk yapan Gündüz Özkılınç altın fiyatlarındaki son duruma ilişkin Toros Gazetesi’ne açıklama yaptı.

Altının fiyatlarındaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gündüz Özkılınç, “Ons altın fiyatı uluslararası piyasada 1961,95 dolar seviyesinde seyrediyor. İç piyasada gram altın 1700 lirayı aşarken, çeyrek altın 2780,90 lira, cumhuriyet altını 11.172,00 liradan satılıyor” dedi.

“İNSANLAR ELİNDE BULUNAN PARAYI ALTINA YATIRARAK DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR.”

Altın fiyatlarının yükselmesine rağmen bizim işlerimizde azalma olmadığını söyleyen Özkılınç, “Gelen müşteriler daha çok 22 ayarlık altına talep göstermekte. Yatırım amaçlı, ziynet eşyası olarak 22 ayarı tercih ediyorlar.  İnsanlar yüksek fiyatlara rağmen takı olarak da hala altını tercih etmektedir. Türkiye ekonomisinde insanlar elinde bulunan parayı altına yatırarak değerlendirmeye çalışıyor. Altın alırken de cinsine bakmıyorlar, altın olsun da param değerlensin diyorlar” dedi.

Altına yine zam gelebilir mi ?

Özkılınç hiçbir ekonomist bunu öngöremeyeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Tabi ki dolarda meydana gelen artış altını etkiliyor. Ons ’da yükselmesiyle birlikte altın iki defa yükseliyor. Hem Ons yükselirse hem de dolar yükselirse altında iki defa yükselmiş olur. Bu yüzden dolar da meydana gelen artış bizi de etkilemiş oluyor. “

Son olarak  Özkılınç, “İnsanlar artık reel para istiyor, kağıt paradan kaçmaya başladı. Yatırım yaptığı şeyin elinde olmasını istiyor. Tabi ki kâğıt para olarak değil de mal alarak ya da altın alarak bir köşede bırakıyor. Enflasyon sürekli artış gösterdiğinden ve çok olduğundan kimse elinde para tutmak istemiyor “ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.