“İNSANLAR ARAÇ KİRALARKEN EKONOMİK OLUP OLMAMASINA BAKIYOR”

“İNSANLAR ARAÇ KİRALARKEN EKONOMİK OLUP OLMAMASINA BAKIYOR”
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Yılbaşından bu yana gelen zamlar, artan araç fiyatları kiralama sektöründe tercihleri etkiledi. Müşteriler daha çok ekonomik araçlara yönelmek zorunda kalmıştı. Adana’da 2015 yılından beri araç kiralama sektörünün içinde olan ve Alcar oto kiralama kurucusu olan Akif Altıparmak bizlere önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Akif Altıparmak insanların araç kiralarken dikkat ettiği noktalardan bahsetti; “İnsanlar araç kiralarken dikkat ettiği hususların en başında uygun fiyatlı olup olmadığı geliyor. Herhangi bir kaza anında rent a car kaskolu olup olmadığı, aracın model yılının yeni olması, temiz ve bakımlı araçları kiralamak istiyorlar.”

“KİRALIK ARAÇLAR ULAŞIMDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR”

2020 Yılından beri araç kiralarda artış olduğunu dile getiren Altıparmak şunları söyledi; “Covid-19 salgınından sonra Araç kiralama eskiye oranla %70-80 oranında artmaktadır. Yurt dışından gelen müşterin öncelik olarak tercih ettiği, Yurt içi müşterilerimizin iş seyahatlerinde havalimanından kolaylıkla ulaşabildikleri ve kullandıkları bir ulaşım aracı haline geldi. Aynı zamanda Kurumsal firmalar çalışanlarına tedarik edeceği aracı satın almak yerine kiralayarak araçların bakım, lastik, vergi, muayyene, sigorta, kasko, vs. gibi büyük külfetli maliyetlerle uğraşmak zorunda kalmıyorlar. Bunun yanı sıra artan araç fiyatlarından kaynaklı araç sahibi olamayan vatandaşlarımızın günlük olarak yurt içi ve şehir içi ulaşımlarında önemli rol oynuyor.”

“ARAÇ YENİLEME DURUMUMUZ HER GEÇEN YIL ZORLAŞIYOR”

Altıparmak, “Araçlara gelen zamlardan kaynaklı araç yenileme durumumuz her geçen yıl zorlaşıyor. İşletmemiz gelen zamlara karşılık kendini koruyabilmesi için aynı oranda kiralama fiyatlarına da yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu durumda hem işletmemiz hemde müşterilerimiz gelen zamlardan olumsuz etkileniyoruz” dedi.

Araç kiralamada en çok dikkat edilen hususun müşterinin kredi kartı olup olmaması, findex puanı, yaş durumu ve uçak bileti olduğunu belirten Akif Altıparmak, “Art niyetli kiralamaların önüne geçebilmek adına bu tür bilgileri edinip müşterinin güvenilirliğini değerledikten sonra aracı istediği süre zarfında müşteriye kiraya verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelen müşterilerin araçları ekonomik yönden tercih ettiği belirten Altıparmak, “Hem fiyat, hem yakıt tasarrufu adına müşterilerin öncelikleri ekonomik grup ve dizel araçlar ön plana çıkıyor. Araçları sıralayacak olursak eğer Fiat Egea, Peugeot 301, Citroen C-Elysee en çok tercih edilen modeller oluyor”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.