İktidarın gözü yine kıdem tazminatında

İktidarın gözü yine kıdem tazminatında
Yayınlama: 17.09.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Bir Televizyon proğramında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, fon sisteminin önümüzdeki günlerde yeniden ele alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “yeniden ele alınacak” dediği kıdem tazminatı sistemine dair ilk işaret ise 5 Eylül’de ilan edilen 2024-2026 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında verilmişti. Buna göre hükümet, kıdem tazminatı sisteminin “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” (TES) adı altında yeniden kurulmaya çalışılacağını duyurmuştu.

Türk-İş’in daha önceki yıllarda ‘Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz” diyerek karşı çıktığı fon sistemini savunan Yılmaz, şu açıklamada bulundu: “İstişarelerle, işçi ve işveren dengesi içinde ve özellikle işçi kesiminin temsilcileri, sendikalarla istişare içinde bu konuya yaklaşıyoruz. Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var. Özellikle iş dünyası firmaları üzerinde. Dolayısıyla bir dönem bir fon oluşturup bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım vardı. Bunlar önümüzdeki dönemde yine Türkiye’nin gündemde olan konuları olacak.” dedi.

Orta Vadeli Program ile yapılmak istenen yeni sistem hayata geçmesi durumunda; kıdem tazminatı işten ayrılırken değil, emeklilik döneminde alınacaktır. Çalışanlar 60 yaşına kadar işten ayrılırlarsa, kıdem tazminatının yarısını bir defaya mahsus olmak üzere alabilecekler. Kalan yarısını ise 60 yaşına gelip emeklilik şartlarını yerine getirdikten sonra alabilecekler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.