İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: “70 YAŞINDAN BÜYÜKLER MÜFETTİŞ OLAMAYACAK”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: “70 YAŞINDAN BÜYÜKLER MÜFETTİŞ OLAMAYACAK”
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – İçişleri Bakanlığı, Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te güncelleme yaptı.

Fahri trafik müfettişlerinin görev ve çalışmalarına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’ de yayımlandı. Buna göre, 70 yaşından gün alanlar fahri trafik müfettişi olamayacak. Fahri trafik müfettişleri her kural ihlaline ceza yazamayacak.

‘YILDA EN AZ İKİ DEFA EĞİTİM VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENECEK’

Fahri Trafik Müfettişliğine seçilen kişiler, belirli bir eğitim programı çerçevesinde illerinde eğitime tabi tutulacak, eğitim programlarına katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek.

Müfettişlere görevleri ile ilgili bilgilendirilmeleri amacıyla yılda en az iki defa eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenlenecek.
Eğitim ve değerlendirme toplantıları yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemi ile yapılabilecek. Uzaktan eğitim yöntemiyle yapılması halinde eğitim sonunda değerlendirme sınavı olacak. Sınavda başarılı olanlar eğitime katılmış sayılacaklar.

‘TUTANAK TUTABİLECEKLERİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE BELİRLENECEK ‘

Müfettişlerin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.