Seyhan Belediyesi ‘Sanat Evi’ her kesime eğitim fırsatı sağlıyor

Seyhan Belediyesi ‘Sanat Evi’ her kesime eğitim fırsatı sağlıyor
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da Seyhan Belediyesi tarafından açılan ‘Sanat Evi’ kadın erkek fark etmeden onların eğitim  ve bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. SEYTİM’ de yer alan ‘Sanat Evi’ renkli camların ve farklı şekillerin bir araya gelmesi ile güzel görüntüler ortaya koyuyor. Meltem Hanoğlu Karataş ‘Sanat Evi’ hakkında bilgi verdi.

Karataş, “Sabah ve öğlen olmak üzere 2 ayrı grubumuz bulunmakta. Öğrencilerimiz bu öğrendikleri bu ürünler ile bileklik, halhal yapıyorlar. Yaptıkları ürünleri pazarda satıyorlar, bazıları hobi olarak yapıyor, bunu ticarete döndürüyor” dedi.

“BİLGİ SAHİBİ OLUYORLAR”

Karataş yapılan ürünlerin yapım aşamasına değindi; “Burada renkli camları, İtalyan camları 1200 derece ısıda eriterek şekillendirme işlemini yapıyoruz. Kullandığımız camlarımız bize renklendirmiş olarak geliyor. Öğrencilerimiz şu an nazar boncuğu ve farklı boncuk sanatları yapıyorlar. Yaptıkları ürünlerin malzemelerini öğrencilerimiz kendileri alıyor ama burada ders ücreti ödemeden eğitim, bilgi sahibi oluyorlar.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.