“Herkesin Eşit Olduğu Dünya İstiyoruz”

“Herkesin Eşit Olduğu Dünya İstiyoruz”
Yayınlama: 08.08.2023
Düzenleme: 08.08.2023 18:22
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Akbelen’de yaşanan doğa katliamı için DİSK – Emekli-Sen olarak Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ülke genelinde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını DİSK – Emekli Sen Akdeniz Bölge Sorumlusu Veli Ersoy gerçekleştirdi.

Ersoy, “Biz emekliler doğanın talanından, açlıktan, yoksulluktan. Sefaletten ve hayat pahalılığından ölmekteyiz. Ev kiralarının bile aylık 12-15 bin Lira olduğu bu günde emeklilerimize verilen yüzde 25 zam çok komiktir. Türk, in sayesinde verilen bu zam maddi 7500 lira olan emeklilerimize yüzde 25 zam uygulanmıştır. Sağanak yağmur gibi yağan zamlar vergilerden bunalan emeklilerimiz çok zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Ölüme terk eden bu iktidara buradan sesleniyoruz. En az alan emeklilerimizin maaşı maddi asgari ücretin üzerinde olmalıdır. Bakın değerli emek dostları bir ülkede zengin bereketli toprakları, ırmakları, ormanları yaşamaktayız ovaları, en güzel yaylaları olan, zengin bir ülkede yarıyoruz. Ama et, peynir yiyemiyorum fındık üretiminde dünya birincisi sayılırız ama fındık yiyemiyoruz. İncir üretiminde dünyanın sayılı ülkesiyiz ama incir yiyemiyoruz üç tarafımız denizlerle çevrilidir ama balık yemiyoruz. Zeytinin ana vatanıyız ama zeytin zeytinyağı tüketemiyoruz” dedi.

“Akbelende direnen kahramanlarımızı sonuna kadar yanındayız”

Ersoy, Akbelen ormanlarında katliam bütün hızıyla devam ederken, maden şirketlerinin şimdi de Kaz dağlarında yol ve şantiye kurmak bahanesiyle bakır madenleri için ağaç katliamına yeniden başlamış durumda olduğunu belirtti.  Ersoy, “Gözü bir türlü doymayan sermaye sınıfı ülkemizin her yanında başlattığı yağmaya ses çıkarmayan AKP iktidarı devletin kolluk güçleri ile suyunu, ormanını, zeytinini korumak isteyen yurtsever halkımıza coplarıyla, biber gazlarıyla acımasızca saldırıyor. Zenginden alıp fakire dağıtacakken fakirden alıp zengine veren, Qabes maden Şirketi karlarına kar katsın diyen bu iktidar, orman katliamına yaşam alanlarını savunan köylülerine ise saldırılarını acımasızca sürdürmektedir” dedi.

Veli Ersoy, basın açıklamasını sonlandırırken şunlara değindi;” Biz Disk Emekli Sen olarak buradan yüksek sesle haykırıyoruz bu katliama son verin Akbelende, Cudide, Hatay , kar dağlarındaki maden şirketlerinizi derhal çekin. Bu ülkenin toprağa, suyu, madeni, denizi, deresi yandaş şirketlere değil bizlere yani gerçek sahiplerine, insanlarına, hayvanlarına canlılarına ait olsun istiyoruz. Biz insanın insan tarafından sömürülmediği, her kesin eşit olduğu özgür ve aydınlık bir dünya istiyoruz. Buradan Akbelende direnen kahramanlarımızı sonuna kadar yanındayız diyorum ve bu direnişe destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.